Geen fan van de Google Home? 5 Fantastische alternatieven

Smart Home David van Benthem 5 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Dat je met de Google Home veel kan doen, heb je waarschijnlijk inmiddels gezien op onze pagina. Maar er is ook reden om niet overtuigd te zijn. Zo zijn veel functies wel in Amerika beschikbaar, maar niet in Nederland. Gelukkig zijn er ook interessante alternatieven. Daarom 5 soortgelijke smart home speakers die zeker het overwegen waard zijn.

LG WK7 ThinQ

De LG WK7 ThinQ is met een prijs van 119 euro net zoals de Google Home een betaalbare smart speaker en beschikt ook over Google Assistant. Wel beschikt dit apparaat van LG over betere speakers met behulp van technologie van Meridian. Meridian is een bedrijf dat hoogwaardige producten op het gebied van audio maakt en dat doet de LK WK7 zeker goed.

lg wk7 thinq google home
De LG WK7 ThinQ. (Afbeelding: LG)

Amazon Echo (3e generatie)

Amazon maakt net zoals Google al lange tijd smart home speakers. Het bedrijf heeft daarvoor zelfs een eigen spraakassistent ontworpen: Alexa. Deze spraakassistent werd vaak op de hak genomen doordat een Amerikaanse reclames zich erg leenden voor parodieën. Jammer aan Alexa is helaas wel dat ze geen Nederlands, maar Engels of Duits verstaat. Daarom is de Amazon Echo niet voor iedere Nederlander geschikt en kan je je Nederlandse Amazon account niet met de Echo koppelen. Als je een talenknobbel hebt, heeft de Amazon Echo wel veel voordelen. Zo kan je met de Echo een stuk meer doen (met behulp van Amazon’s Skills) en werkt de Echo beter met applicaties van derden. De Amazon Echo is voor iets meer dan 100 euro via Bol.com verkrijgbaar.

Google Nest Mini

Vind je de Google Home vooral te duur, dan is de Google Nest Mini ideaal. Dit kleine apparaatje is voor 6 tientjes en vaak zelfs voor een stuk minder te krijgen. Doordat het apparaat kleiner is, zijn de speakers wel een niveau minder. Daardoor is de Google Nest Mini niet geschikt om vaak muziek mee te luisteren, tenzij geluidskwaliteit je echt weinig uitmaakt. Aangezien dit een speaker van Google is, ondersteunt Google Assistant natuurlijk het slimme apparaat.

google nest wifi google home mini max
De Google Home, Home Mini en Home Max naast elkaar. (Afbeelding: Google)

Google Home Max

Kan je juist diep in de buidel tasten en is goed geluid juist voor jou een noodzaak, dan is de Google Home Max voor jou. Dit enorme apparaat van 5 kilo heeft grote speakers en biedt daarmee verbazingwekkend goed geluid voor een smart home speaker. Als er er twee aanschaft, heb je daarnaast de mogelijkheid om true stereo geluid te produceren. Voor 279 euro kan je deze speaker via Bol.com oppikken.

Apple HomePod

Ben jij een echte Apple fanaat? Dan is de HomePod geschikt voor jou. Deze speaker van het bedrijf uit Cupertino maakt net zoals je iPhone gebruik van spraakassistent Siri. Daarnaast is je privacy beter gewaarborgd dan bij Google en is de Home app iets overzichtelijker dan de app die je voor Google Assistant gebruikt. Net zoals de Google Home Max tast je er wel voor in de buidel: je bent bij Nederlandse webshops meer dan 300 euro ervoor kwijt. Ondanks het kleinere formaat vergeleken de Max biedt ook de HomePod een stuk beter geluid dan bijvoorbeeld de Google Home.

Al met al zijn er veel aanbieders in deze relatief jonge markt van smart home speakers. Naast de speakers in dit artikel, zijn er nog tal van andere smart home speakers die vooral beschikken over Google Assistant. Toch hopen we je met dit artikel geholpen te hebben bij het maken van een eventuele aankoop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen