Google I/O 2023: 5 dingen die we vandaag kunnen verwachten

Tech Mark Hofman 10 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Vandaag gaat het gebeuren: Google I/O 2023. Tijdens dit jaarlijkse evenement van Google draait alles om nieuwe Android-producten en talloze interessante updates. Wat kunnen we dit jaar verwachten?

Hoewel sommige aankondigingen nog niet officieel zijn, hebben we wel al een aardig beeld van de line-up van dit jaar. We zetten de producten die we verwachten hieronder voor je op een rij.

Google I/O 2023: 5 Android-producten die we verwachten

Van de Pixel Fold tot de veelbesproken tablet: dit zijn de Android-producten die we morgenavond verwachten te zien.

#1 Android 14

Hoewel hardware steeds belangrijker wordt, is software tijdens Google I/O 2023 de ster van de show. We kijken dan ook reikhalzend uit naar een demonstratie van Android 14, het volgende besturingssysteem voor smartphones.

Er zijn bepaalde functionaliteiten waar we met name naar uitkijken, maar die hebben we alvast voor je op een rij gezet in een overzichtsartikel.

#2 Google Pixel Fold

De grootste zekerheid van I/O 2023 is natuurlijk de Google Pixel Fold. Hoewel er al geruchten waren, maakte het bedrijf de Android-smartphone officieel bekend op May the 4th (de officiële Star Wars-dag).

Op 10 mei krijgen we alle details over deze opvouwbare smartphone te horen. Hoewel het nog niet officieel is, wordt er waarschijnlijk een 7,69-inch beeldscherm gecombineerd met een 5,79-inch scherm aan de voorkant, en wordt de Tensor S2-chipset gebruikt – dezelfde als die van de Pixel-smartphones. Men verwacht dat de prijs rond de €1800 zal liggen.

#3 Google Pixel Tablet

Vorig jaar maakte de wereld kennis met de eerste tablet van Google. We weten inmiddels wat hij kan, maar tot op de dag van vandaag is hij nog niet te koop. Tijdens Google I/O 2023 zou daar verandering in kunnen komen.

De kans is groot dat we eindelijk de tablet en zijn veelbesproken Smart Home Hub kunnen aanschaffen. De prijs wordt waarschijnlijk rond de €600.

#4 Google AirTag-alternatief

Hoewel de AirTag van Apple al geruime tijd een succes is, heeft Google nog geen alternatief op de markt gebracht. Dat zou tijdens Google I/O 2023 weleens kunnen veranderen.

Apple AirTags
De trackers van Apple (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Er gaan steeds meer geruchten dat de Android-maker met een eigen Bluetooth-tracker komt die praktisch hetzelfde werkt als die van Apple. Het bedrijf zal deze waarschijnlijk onder de Nest-vlag op de markt brengen.

#5 Google Pixel 7a

Het is niet meer dan logisch dat we tijdens Google I/O 2023 ook de Pixel 7a kunnen verwachten. Dit goedkopere model van de Pixel-serie is doorgaans een van de beste budgetopties op de markt. En het lijkt erop dat hij er gaat komen.

Hoewel het nog niet officieel is, verwacht men een indrukwekkende telefoon van ongeveer €450. Je krijgt hiervoor een Tensor G2-chip, 8GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslagcapaciteit.

Google Pixel 7 lijkt je als een heuse Apple Watch te willen beschermen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen