Google geeft na zeven jaar eindelijk gehoor aan linkshandige gebruikers

Gadgets Wesley Akkerman 12 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Het heeft even geduurd (zeven jaar!), maar Google laat linkshandige gebruikers van Wear OS-smartwatches niet meer in de kou staan. Hoewel dat zeer goed nieuws is, staat er helaas een kleine kanttekening bij. Ga er voorlopig niet vanuit dat je huidige smartwatch zich aan je kan aanpassen, terwijl je dat wel misschien wil.

Wie dacht dat het bij de grote Wear OS 3.0-update van vorig jaar bleef, heeft het mis. Google concentreert zich iets meer op het platform voor smartwatches en wil linkshandige mensen ook eens bedienen. Dat mag ook wel, na zeven jaar. Maar als de implementatie goed gaat, dan hebben we het er niet meer over.

Google denk aan linkshandigen

Een Google-medewerker bevestigt namelijk dat linkshandige mensen het scherm van hun smartwatch 180 graden kunnen draaien in de toekomst. Het nadeel: de functie lijkt alleen naar toekomstige apparaten te komen… Mogelijk moet je dus afstand doen van je huidige smartwatch als je je scherm wil omdraaien.

Wear OS
Wear OS van Google. (Afbeelding: Google)

Dat betekent dat we hierover dus nog niet uitgesproken zijn. Hopelijk is het zo dat nadat toekomstige apparaten aan de beurt waren, huidige smartwatches ook mogen rekenen op de functie. Maar daarover is nog niets bekend. Desondanks hebben linkshandigen iets om naar uit te kijken in de komende maanden.

Smartwatch ondersteboven dragen

Rechtshandige mensen denken wellicht: “Waarom zou je je smartwatch ondersteboven dragen?”. Daar is technisch gezien vaak sprake van wanneer een linkshandige persoon een smartwatch draagt, vanwege de plaatsing van de knoppen. Door het scherm om te draaien, komen de knoppen ook aan de andere kant te zitten.

En dat moet het gebruik van zo’n smartwatch gemakkelijker maken. De smartwatch past zich dan aan aan de gebruiker, in plaats van andersom (dat is pas de omgekeerde wereld!). Hoe dan ook, het wachten is nu op de update vanuit Google voor Wear OS. En het nieuws dat oudere smartwatches dit ook aanbieden, natuurlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen