Drie nieuwe functies om met Google Maps de zomer door te komen

Apps Jeroen Kraak 27 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Om consumenten zo goed mogelijk de weg te kunnen wijzen krijgt Google Maps regelmatig nieuwe functionaliteiten. Deze zomer is dat niet anders en zorgt de app ervoor dat jij zorgeloos op je bestemming arriveert. Jeroen dook in die nieuwe functionaliteiten en legt je uit wat je precies kan verwachten.

Deze zomer heb je waarschijnlijk wel een aantal keer Google Maps nodig. Wellicht ga je met de auto naar Frankrijk of Spanje en moet je de snelste weg vinden, of ben je op zoek naar dat ene speciale restaurantje om een prachtige avond te hebben. Nee, we kunnen dan ook niet zonder de app. Nu komen er een aantal nieuwe functies aan die je nog meer van de app laten houden.

Google Maps maakt je fietsrit makkelijker

Als eerste is er goed nieuws voor de fietsers onder ons. Google Maps komt met flink wat verbeteringen voor fietsroutes. Ga je met de fiets op pad? Dan kun je met Google Maps kiezen of je ‘meer fietspaden’ wil op je route, of dat je juist minder bochten wil maken. Bovendien zie je ook meer details op de kaart. Zo worden heuvels en trappen weergegeven en bij de stap-voor-stap route zie je of je bijvoorbeeld over een fietspad rijdt of op een weg die je moet delen met automobilisten.

Google Maps
Fietsen met Google Maps (Afbeelding: Google)

Natuurlijk fietsen we maar al te graag tijdens onze vakanties, maar iets wat we ook doen, is natuurlijk sightseeing. We willen de mooiste plekjes van onze vakantiebestemming bezoeken. In Parijs wil je natuurlijk op de Eiffeltoren staan, terwijl je in Barcelona een kijkje wil nemen bij de Sagrada Familia.

Gebouwen in 3D

Wil je vooral helemaal goed voorbereid zijn en weten waar je precies moet kijken, dan heeft Google Maps 3D Immersive View. De functie is nog niet helemaal af, maar nu zijn de eerste contouren al zichtbaar. Inmiddels zijn bijna 100 bekende monumenten in 3D te bekijken. Zo kun je alvast digitaal vliegen langs de Big Ben, het Empire State Building en Alcatraz.

Om het gebouw in 3D te bekijken, moet je het herkenningspunt vinden in Google Maps en vervolgens op de fotosectie drukken.

Locatie delen

Locatie delen in Google Maps lijkt binnenkort ook uitgerold te worden. Je kunt een notificatie krijgen wanneer iemand vertrekt of aangekomen is op een bepaalde plaats. Handig als je bijvoorbeeld afspreekt met vrienden bij een concert. Zij kunnen meteen zien of je er bent en je meteen warm te onthalen. Of wat te denken bij het naar huis fietsen na een avondje uit. Zo ben je net weer wat veiliger.

Hoe Google Maps je binnenkort minder laat betalen voor benzine

Misschien maak je jezelf wat druk over jouw privacy bij deze nieuwe feature. Daar hoef je niet bang voor te zijn, want deze notificatie worden alleen getoond aan personen aan wie jij toestemming geeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen