Google Maps zet zich met gloednieuwe feature in voor een beter milieu

Apps Wesley Akkerman 23 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Google Maps zet zich in voor een beter milieu en gaat in het vervolg een handje helpen om de omgeving schoon te houden. De applicatie kan namelijk laten zien waar mensen hun troep kwijt kunnen, zodat ze die niet hoeven achter te laten in een park of elders op de grond. Zo houden we de planeet schoon.

Wie de laatste tijd een beetje het nieuws volgt, ziet geregeld voorbijkomen dat mensen nu met het mooie weer gezellig naar het park gaan. Helemaal prima (als je op anderhalve meter blijft), maar bij het vertrekken lijken die mensen allemaal één ding te vergeten: hun troep op te ruimen. En daar is eigenlijk geen excuus voor.

Update voor Google Maps

Bovendien zie je vaak dat grote techbedrijven een poging doen hun ecologische voetafdruk te beperken of te verkleinen. Zelden zien we dat een bedrijf ook gebruikers van hun diensten probeert aan te zetten hetzelfde te doen. En nu komen alle drie die dingen mooi samen in een nieuwe Google Maps-update.

Recyclen met Google Maps
Recyclen met Google Maps (Afbeelding: Google)

De populaire kaartenapplicatie krijgt namelijk een functie waarmee je als gebruiker snel achterhaalt waar je je troep kwijt kunt, zodat dat afval mogelijk gerecycled kan worden. Vanaf vandaag kun je namelijk binnen de app zien welke bedrijven afval accepteren, zodat ze dat goed kunnen recyclen.

Geverifieerde bedrijven

Geverifieerde bedrijven op Google Maps kunnen op hun pagina aangeven welk type afval ze accepteren. Denk dan aan plastic en glas, maar ook aan kleding, elektronica en batterijen. Niet heel veel bedrijven zijn op dit moment geverifieerd, maar ook daar lijkt op korte termijn een oplossing voor te komen.

Google Maps voorzien van meerdere uiterst interessante functionaliteiten

Bezoekers van bepaalde bedrijven kunnen namelijk vragen gesteld worden over een locatie, zodat Google toch accurate informatie kan weergeven. Bovendien kunnen de actieve recycelaars onder ons een aanpassing voorstellen voor een bedrijfspagina, zodat zo’n locatie beter gevonden kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen