Xbox Series X: deze topgames zijn nu écht de moeite waard

Games Jelle van Es 23 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je in het bezit bent van de Xbox Series X, dan kun je profiteren van verschillende voordelen. Denk daarbij aan kortere laadtijden, betere graphics en natuurlijk een aantal games die exclusief beschikbaar zijn voor het platform.

Tegelijkertijd heb je op de Xbox Series X profiteren van de Xbox Game Pass, waarmee je toegang hebt tot een grote lading aan games. Een aantal games van Electronic Arts zijn nu voorzien van de zogenaamde FPS Boost. Dat kondigde Microsoft aan op hun blog.

Xbox Series X krijgt FPS boost voor EA-games

Dankzij de FPS boost krijg je wat meer kracht voor ietwat oudere games op de Xbox Series X. Dankzij deze aanpassing is het mogelijk dat bepaalde games met een framerate van 120 fps gaat lopen. Een hogere framerate betekent dat alles net wat soepeler loopt en games op die manier dus leuker zijn. Want alles gaat gewoon sneller en heb je minder last van vertraging. Daarbovenop profiteer je natuurlijk ook nog van kortere laadtijden in de meeste games.

Xbox Series X
Games met een fps boost (Afbeelding: Microsoft)

Het gaat uiteindelijk om dertien games die op de Xbox Series voorzien worden van een FPS boost. De belangrijkste titels daarbij zijn Battlefield 5, Titanfall 2 en Star Wars Battlefront 2. De andere games bestaan uit Battlefield 1, Battlefield 4, Mirror’s Edge Catalyst, Plants vs. Zombies Garden Warfare, Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville, Plants vs. Zombies Garden Warfare 2, Star Wars Battlefront, Titanfall en Unravel 2. Deze games krijgen dus allemaal een 120 fps optie. Sea of Soltitude wordt geboost nu naar 60 fps. Voor deze lading aan games werden al een aantal andere titels van zo’n boost voorzien. Denk daarbij aan games als Skyrim, Dishonored en Watch Dogs 2. Meer daarover lees je hier.

Genoeg te doen

Kortom, op deze manier heb je dus weer een paar extra redenen om games via de Xbox Game Pass te proberen op je Xbox Series X. Kijk je liever vooruit op hetgeen dat komen gaat? Dan is het onderstaande artikel aan te raden om te lezen.

Vijf Xbox Series X-games om vol spanning naar uit te kijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen