Jelle van Es
Jelle van Es Games 19 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Oude games krijgen FPS boost op Xbox Series X voor betere prestaties

De Xbox Series X is een enorm fijne spelcomputer, die op dit moment vooral games die op de Xbox One zijn verschenen in zijn bibliotheek heeft staan. Daarbij profiteer je overigens wel van diverse voordelen, waar er met FPS boost een nieuwe aan is toegevoegd.

FPS boost komt al bovenop het verkorten van laadtijden en het draaien van games op een hogere resolutie. Op hun eigen blog liet Microsoft weten dat nu een paar Xbox-games gaan profiteren van dit voordeel, waardoor ze net wat beter lopen.

FPS boost voor diverse Xbox-games

Op het blog werd duidelijk gemaakt dat op dit moment een handjevol games profiteert van FPS boost. Het gaat daarbij om games als Far Cry 4, New Super Lucky’s Tale, Sniper Elite 4, UFC 4 en Watch Dogs 2. Wanneer je één van deze games speelt op de xbox Series X, dan zul je kunnen profiteren van verschillende voordelen. Zo draait New Super Lucky’s Tale met de upgrade op 120 frames per seconden en wordt UFC 4 omhoog geschaald naar 60 fps. Het voordeel van zo’n boost is dat alles net wat soepeler gaat lopen en de game beter overkomt.

Sniper Elite 4 (Afbeelding: Koch Media)

Het enige nadeel? Op dit moment moet de FPS boost op de Xbox Series X automatisch worden ingeschakeld. En dat betekent dat je soms wat moet klooien. Bij meerdere mensen is het zo dat wanneer ze één van de games installeren die gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden, dat ze de spelcomputer eerst helemaal moet herstarten. Pas daarna werkt de boost. Uiteindelijk wil Microsoft met een handmatige optie komen, waarbij je zelf kunt aangeven hoe je de game wilt beleven. Dat zou dan gaan via het menu van de game. Die update wordt echter pas in de lente verwacht.

Meer games gaan volgen

Daarnaast is ook duidelijk gemaakt dat meer games dit voorbeeld gaan volgen. Zeker met de Xbox Game Pass catalogus, waarmee je heel wat games kunt beleven, is dit een goed vooruitzicht. Op die manier zijn ietwat oudere games straks net wat beter speelbaar. Wil je meer lezen over alles dat met de Series X heeft te maken? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!