Mortal Kombat-film krijgt bloederige trailer met vleugje nostalgie

Films & Series Jeroen Kraak 19 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Mortal Kombat ken je wellicht van de gewel(da)dige vechtspellen. Binnenkort kun je ook een film verwachten met nostalgie.

Er zijn inmiddels zoveel Mortal-Kombat games uit, dat we de tel zijn kwijtgeraakt. Voor films is dat veel minder. Er is een originele film uit 1995 die met recht een van de slechtste producties ooit mag worden genoemd. Met een IMDb rating van 3,7 en 2 procent op Rotten Tomatoes raden we je aan om deze over te slaan en gewoon iets leuks te doen in je vrije tijd.

Een nieuwe verfilming van Mortal Kombat

Een nieuwe Mortal Kombat-film is dus meer dan gewenst. Een goede game verdient natuurlijk een goede verfilming. Warner Bros. zet vaart achter, want de bedoeling is dat deze al op 16 april is te zien in de bioscoop. Natuurlijk is de vraag of het er daadwerkelijk van komt, gezien de coronacrisis, gelukkig wordt de film tegelijkertijd op HBO Max gereleased waardoor we dus niet bang hoeven te zijn dat we nog een paar maanden extra moeten wachten.

Voor de regie van de film heeft Warner Bros. een oude bekende aangetrokken. Het gaat om Horror-koning James Wan, die eerder voor de studio Aquaman heeft gemaakt. Die film was zeer vermakelijk en het is te hopen dat hij deze prestatie weer aflevert voor Mortal Kombat.

8 oktober 1992: de eerste Mortal Kombat game is een feit! | Throwback Thursday

Bekende gezichten

Natuurlijk zien we in de Mortal Kombat-film een aantal bekende personages terug die we kennen uit de games. Zo kruipt Joe Taslim in de rol van Sub-Zero, is Hiroyuki Sanada Scorpion en gaat Jessica McNamee voor de rol van Sonya Blade. Daarnaast komt er in de film ook een gloednieuw personage voor met de naam Cole Young. Wellicht gaan wie de later ook weer terugzien in de games.

Waarschijnlijk ben je erg benieuwd hoe Mortal Kombat eruit gaat zien. Gelukkig komt Warner Bros. nu eindelijk met een trailer. Hiervoor moesten we het nog doen met promobeelden. Dit nieuwe inkijkje belooft in ieder geval goeds. De bloedspetters vliegen om je oren en je ziet meteen een stukje nostalgie. Natuurlijk horen daar ook de fatalities bij, de moves waarmee je in het spel iemand definitief uitschakelt.

Verbazing

Fans zijn verbaasd door de eerste trailer van Mortal Kombat. Ze zijn blij met alle actie en verrast door een aantal veranderingen. Een aantal personages lijkt ten opzichte van de game van kant te zijn gewisseld. Sub-Zero werkt opeens voor Shang Tsung en Scorpion zit aan de kant van de good guys. Of is James Wan ons met deze trailer op meesterlijke wijze aan het misleiden? Hoe het echt allemaal zit, zie je op 16 april.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen