Vechten met Trump of de paus? Het kan in deze AI-versie van Mortal Kombat

Games Jeroen Kraak 10 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Mortal Kombat is een van de meest legendarische vechtspellen ooit gemaakt. Toch wordt het nog epischer, zoals te zien is in een video die met behulp van AI is gemaakt. Hierin vecht je met beroemdheden zoals Donald Trump, Angela Merkel en de paus.

Een potje Mortal Kombat is een ideaal tijdverdrijf op de PlayStation 5, Xbox Series X of een andere console. Toch zijn veel personages in de spellen na talloze edities nog steeds hetzelfde. Het kan echter anders, zoals blijkt uit een nieuwe video die met AI is gemaakt. Maak kennis met vechters als de paus, Donald Trump en Moeder Teresa.

De Paus en Donald Trump in Mortal Kombat

De meeste gamers kennen Mortal Kombat. Als je het nog niet hebt gespeeld, volgt hier een korte uitleg. In het spel bestuur je een personage dat in een één-op-één gevecht de ander moet verslaan, met verschillende knoppencombinaties. Lukt dit, dan ontvang je als beloning een bloederige finishing move, waarmee je de tegenstander definitief uitschakelt.

In Mortal Kombat kan je kiezen uit verschillende karakters. Bekende personages zijn onder andere Scorpion, Sub-Zero, Liu Kang, Raiden en Johnny Cage. Toch kan het nog veel bekender, zoals een maker van een AI-video laat zien.

Deze personages vind je terug

In plaats van te vechten met Sonya Blade of Shao Kahn, vecht je nu met verschillende beroemdheden uit de echte wereld. Donald Trump, Joe Biden, Elon Musk en Angela Merkel, ze zitten er allemaal in. Het is zelfs mogelijk om te vechten met de paus en Gandhi.

Eerder daagden Mark Zuckerberg en Elon Musk elkaar uit voor een gevecht in de echte boksring. Hoewel beiden het lijken te willen, zal het er waarschijnlijk toch niet van komen. In Mortal Kombat kan dat echter wel.

De AI heeft enkele opmerkelijke keuzes gemaakt voor de personages. De paus en Donald Trump zien er nog redelijk normaal uit, maar het kan ook vreemder. Zo lijkt Mark Zuckerberg op een mislukte versie van de Hulk en lijkt Rihanna net uit de film Wonder Woman te zijn gekropen.

Zoals eerder vermeld is deze video gemaakt met behulp van AI. Nu is het wachten op een mod waardoor deze versie van Mortal Kombat werkelijkheid kan worden. Uit de reacties onder de video blijkt in ieder geval dat veel mensen ernaar uitkijken om met de paus en Donald Trump te vechten.

Gepimpte paus staat symbool voor onze bizarre toekomst met AI

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen