Battlefield vs Call of Duty: de titanenstrijd gaat verder in 2021

Games Jelle van Es 23 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

In 2018 verscheen Battlefield 5. Het meest recente deel in de langlopende reeks speelde zich af in de Tweede Wereldoorlog en werd goed ontvangen. Maar het is nu bijna tijd voor het nieuwste deel.

Dat is ook wel tijd, want in juni van vorig jaar zagen we de laatste uitbreiding voor Battlefield 5 voorbij komen en is er sindsdien niks meer gebeurd in die game. Hoog tijd dus voor de nieuwe game.

Battlefield komt dit jaar uit

Electronic Arts heeft laten weten dat er dit jaar weer een nieuw deel in de Battlefield-reeks komt en we daardoor weer een ouderwetse strijd gaan hebben tussen de game van EA aan de ene kant en Call of Duty aan de andere kant. Die laatste game speelt zich waarschijnlijk af in de Tweede Wereldoorlog en wordt net als WWII gemaakt door Sledgehammer Games. Voor de game van EA wordt het grootste team in de reeks samen gesteld. DICE is daarbij nog altijd de hoofdontwikkelaar, maar de studio wordt bijgestaan door de teams van Criterion, DICE Los Angeles en Electronic Arts Gothenberg. Hopelijk komt dat ook de kwaliteit van de game ten goede.

Battlefield 6
De studios die aan de nieuwe game werken (Afbeelding: Electronic Arts)

Veel details over de nieuwe Battiefled zijn er niet. De baas van DICE, Oskar Gabrielson, laat in een blogpost weten dat het nieuwste deel uit de serie alles biedt wat de fans willen zien. Zo is de schaal groots, kan de omgeving gesloopt worden, heb je diverse voertuigen om in los te gaan en maakt de game gebruik van de kracht die de next-gen spelcomputers biedt, alsmede de pc. Of dat betekent dat dit nieuwste deel de Xbox One en de PlayStation 4 overslaat, dat is niet helemaal duidelijk.

Ook een mobiele versie

Daarnaast wordt er ook gewerkt aan een mobiele versie van Battlefield. Deze wordt gemaakt door Industrial Toys en moet ergens in 2022 verschijnen. Electronic Arts belooft dat we van beide games binnenkort meer gaan zien en horen.

Call of Duty: Warzone Season 3: Zo ziet Verdansk er nu uit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen