Google Maps voegt veelgevraagde functie toe aan iPhone-app

Apps Jeroen Kraak 5 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Een aantal iPhone-gebruikers heeft een nieuwe functie in Google Maps ontdekt. En het is er eentje waar veel mensen al lange tijd op wachten.

Op je iPhone heb je genoeg keuzes aan navigatie-apps. Je kan onder andere kiezen uit Apple Maps, Waze en Google Maps. Die laatste krijgt nu een nieuwe functie.

iPhone-eigenaren krijgen een functie in Google Maps die Android-gebruikers bekend voorkomt. Het wordt straks mogelijk om op je iPhone ook real-time de snelheid te zien. Iets wat je wellicht herkent van Waze.

Een snelheidsmeter in Google Maps

En dat is best handig. Je auto geeft standaard een hogere snelheid weer op de teller dan dat je daadwerkelijk rijdt. Dit moeten autofabrikanten doen omdat een teller niet onder de daadwerkelijke snelheid mag liggen. Fabrikanten willen dan ook geen risico nemen.

Maar tegenwoordig kan de snelheid ook bepaald worden door GPS, zoals Google Maps op Android. Hierdoor is de snelheid vrij nauwkeurig en daarmee is het ideaal om in de gaten te houden of je niet te hard rijdt, bijvoorbeeld als je op een weg met trajectcontrole rijdt.

Hoe Apple kaarten een bedreiging wordt voor Google Maps
Lekker relaxt naar je bestemming. (Afbeelding: Unsplash)

Verschillende apps geven de real-time snelheid al weer op de iPhone. Zo is het al mogelijk in Waze en Flitsmeister op de iPhone. In Google Maps is die functie alleen aanwezig op Android en niet op iPhone. En dat is bijzonder te noemen, aangezien Waze het dus wel doet, terwijl die app ook van Google is.

De functie wordt nu getest

Maar daar lijkt nu dus verandering in te komen. In sommige landen toont Google Maps de snelheid ook op de iPhone, meldt Autoevolution. Daarmee lijkt Google zich voor te bereiden op een wereldwijde release van de functie. Waarschijnlijk test het nu bij verschillende gebruikers hoe de software op de iPhone werkt.

Wanneer de functie precies naar alle iPhone-gebruikers komt, is nog onbekend. Toch kan het voor gebruikers een reden zijn om over te stappen van een Waze of Flitsmeister naar Google Maps. Het maakt de navigatie-app op iPhone weer net een beetje beter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen