Google Maps heeft nu de ideale Widget voor Android

Apps Jeroen Kraak 12 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Google Maps slinger je waarschijnlijk meteen aan als je ergens naartoe moet. Nu maakt de app je het nog makkelijker.

Vroeger liepen we allemaal te zeulen met grote wegenkaarten. Het leidde tot veel echtelijke ruzies in de auto op wel naar die ene vakantiebestemming die met de kaart gevonden moest worden. Gelukkig ligt die tijd achter ons, mede door Google Maps. De app kan echter nog veel meer dan navigeren alleen.

Drukte op Google Maps

Niet alleen toont Google Maps de weg van A naar B. Ook laat het zien hoe druk het op de weg is, zodat je weet wanneer je weg moet en welke plaatsen je moet vermijden. Dat kost natuurlijk soms nog eens wat tijd om dat allemaal op te zoeken. Gelukkig wordt dat nu een stuk makkelijker. Er is nu een widget beschikbaar die meteen laat zien hoe druk het is in de omgeving.

De nieuwe widget is toegevoegd in de laatste update van Google Maps. Rechtsonder in de widget is er nu een knop beschikbaar die je laat in- en uitzoomen. Je kunt ervoor kiezen om de widget je hele scherm te laten gebruiken, of dat je deze verkleint tot een grootte van 3×2. Zowel een lichte als donkere versie beschikbaar, wat dus ideaal is als je overschakelt naar nachtmodus.

Google Maps
Altijd op de juiste plaats. (Afbeelding: Google)

Zo gebruik je ‘m

Om de nieuwe widget te gebruiken moet je op zoek naar wat vrije ruimte op je scherm. Vervolgens houd je jouw vinger op die plaats gedrukt totdat er een menu tevoorschijn komt. Hier krijg je drie opties te zien: achtergrond, widgets en home instellingen. Voor de Google Maps functie ga je naar widgets en scroll je naar de app. Daar kun je de nieuwe widget inschakelen. Bovendien is het natuurlijk ook mogelijk om een van de andere widgets te installeren.

Natuurlijk heeft Google Maps nog veel meer interessante functies. Wij houden de app goed in de gaten. Hier lees je er meer over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen