Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 24 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Google Meet maakt einde aan grootste frustratie van het afgelopen jaar

We hebben meer dan ooit vergaderingen online. Google Meet gaat nu aan een van de grootste ergernissen een einde maken.

Door de coronacrisis hebben we meer dan ooit vergaderingen met collega’s online in plaats van gewoon op kantoor. Hoewel het allemaal heel makkelijk lijkt, verloopt het niet altijd vlekkeloos. Zo hebben je collega’s niet de internetverbinding op orde, doet de microfoon niet, of heb je last van een enorme echo. Voor dat laatste probleem heeft Google Meet nu in ieder geval een goede oplossing.

Google Meet voorkomt een enorme frustratie

Google Meet vertelt je binnenkort wanneer jij diegene bent die een echo veroorzaakt tijdens een gesprek. Dat meldt het bedrijf via een blog op haar site. Daarmee moet het probleem in een notendop opgelost zijn. Het klinkt zo simpel dat je jezelf afvraagt waarom deze oplossing niet eerder is bedacht.

Google laat in de blog overigens al weten dat Meet nu al ingrijpt bij een echo, maar dat het dit niet bij alle apparaten kan aanpassen. Dat kan ertoe leiden dat deze er alsnog op is te horen. Mocht dit gebeuren, dan krijg je nu een waarschuwing die wordt weergegeven met een rode stip op de interface. Daarnaast komt er ook notificatie in je beeld. Je kunt er dus niet aan ontkomen. Als je op de notificatie klikt krijg je uitleg over hoe je het probleem oplost.

Google Chrome: 5 solide alternatieven die je op Android kunt gebruiken

Zo los je zelf problemen op

Natuurlijk zijn er verschillende oplossingen mogelijk om van die irritante echo af te komen in Google Meet. Misschien wel de handigste is gewoon om je microfoon te muten als je niet aan het woord bent. Ook is het handig om je speakers zachter te zetten, of nog beter: een koptelefoon te gebruiken.

Op dit moment rolt Google de update uit voor haar G Suite Basic en Business-klanten. Het kan tot 15 dagen duren voordat dit is voltooid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!