Google Chrome: 5 solide alternatieven die je op Android kunt gebruiken

Smartphones Lisanne Beijen 14 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

De to go to browser voor de meeste Android gebruikers is Google Chrome. Chrome is zeker niet de enige goede browser voor op Android-toestellen. Een echte goede browser voor Android heeft opties om het browsen tot in de puntjes te personaliseren. Net zoals ook mogelijk is met Android smartphones.

Wie zoekt naar een nieuwe browser voor op een Android-toestel heeft veel keuze uit snelle alternatieven en opties die je online privacy serieuzer nemen. Een browser die bij jouw mobiele gebruik past verbetert natuurlijk ook het gebruiksgemak van je smartphone. Hieronder zetten we vijf solide alternatieven voor Google Chrome op een rij.

Opera

Een populaire optie voor wie vaak en veel data opslaat in de browser is Opera. Deze browser onderscheidt zich van de andere opties in dit rijtje dankzij de zogenaamde ‘data-saver’-modus. Deze modus verkleint videos en webpagina’s waardoor ze sneller laden.

Een ander voordeel van deze modus is er een voor wie een beperkte databundel heeft. Doordat Opera minder data verbruikt bij het browsen, is je databundel minder snel leeg. Naast deze handige modus heeft Opera ook een desktop-versie die synchroniseert met de versie op je smartphone.

Opera heeft overigens een aantal verschillende browsers die allemaal een goed alternatief zijn op Google Chrome, waaronder Opera Touch (met goede ad-blocking functies), Opera Mini (bespaart nog meer data), en Opera GX (voor gamers).

Grootste concurrent van Google Chrome: Firefox

Firefox wordt vaak genoemd als een van de, al dan niet de beste, browser die je vandaag de dag kunt downloaden. Het is de beste browser voor wie intensief gebruik maakt van de browser op zijn Android smartphone. Firefox synchroniseert naadloos tussen verschillende platforms, heeft goede opties voor het beschermen van je privacy online, een ingebouwde wachtwoord manager, en is tot in de verste uithoeken te customizen. Dit is niet voor niets Google Chrome’s grootste concurrent op Android-toestellen.

Voor nog meer privacy en veiligheid online kun je, naast de standaard Firefox Browser, ook kiezen voor Firefox Focus. Deze browser heeft nog meer veiligheid en privacy functies dan de standaard versie.

FIrefox logo
Logo van Mozilla Firefox (Afbeelding: Mozilla)

Meer privacy dan Google Chrome: DuckDuckGo Privacy Browser

Zei iemand daar privacy? Insert DuckDuckGo Privacy Browser. Deze browser is een van de beste opties voor wie zijn online privacy hoog in het vaandel heeft staan. DuckDuckGo trackt jouw online bewegingen niet en heeft de scherpste en sterkste beveiliging mogelijk voor je online verbinding. Net als veel andere browsers blokkeert deze browser advertenties en tracking.

Dankzij DuckDuckGo’s minimalistische interface is het een erg gebruiksvriendelijke optie. Hij mist misschien een aantal van de uitgebreide functies die andere browsers wel hebben. Al mis je die waarschijnlijk niet wanneer je weet dat DuckDuckGo Privacy Browser één duidelijke forums heeft: jouw online activiteiten privé houden.

Vivaldi

De browser Vivaldi is ontwikkeld door voormalig Opera developers. Het veelzijdige Vivaldi is een populaire optie voor Android-gebruikers die Google’s browser net wat te onoverzichtelijk vinden. Ondanks het grote aantal functies in Vivaldi blijft deze browser, eigenlijk net als Chrome, gebruiksvriendelijk en overzichtelijk.

Een paar van de vele redenen waarom men voor Vivaldi kiest zijn de cross-platform synchronisatie met de desktop-versie, screenshots van de gehele lengte van een website, een privé browser-modus, een handige ingebouwde notitiefunctie, en de mogelijkheid om snel en gemakkelijk tussen verschillende zoekmachines te schakelen.

Vivaldi browser Google Chrome
Vivaldi (Afbeelding: Vivaldi)

Brave

Naast de hierboven genoemde Vivaldi is ook Brave een relatief nieuwe Android browser. De verschillende functies van de browser focussen zich, net als DuckDuckGo, op de gebruikers’ privacy en veiligheid online.

Brave wordt met name geprezen om diens sterke ad blocker, die standaard geactiveerd is. Dit, en een aantal andere vernuftige functies, maken Brave een solide optie voor wie een alternatief op Google Chrome zoekt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen