Google Meet is zojuist een stuk toegankelijker geworden voor thuiswerkers

Apps Wesley Akkerman 18 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Google Meet is een heel stuk toegankelijker geworden voor thuiswerkers. Het is nu mogelijk om met maximaal vijfhonderd deelnemers in een vergadering te zitten. Al is deze optie niet voor iedereen weggelegd.

De update die je hiervoor nodig hebt, rolt Google momenteel uit. Omdat de online vergadertool nu meer mensen dan ooit toestaat in zo’n vergadering, moet het voor iedereen gemakkelijker dan ooit zijn met elkaar in gesprek te gaan. Ook moeten de samenwerkingen met collega’s, klanten en cliënten soepeler verlopen.

Belangrijke update voor Google Meet

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe functionaliteit heb je een Workspace-abonnement nodig. Google Meet, en alle andere diensten van het bedrijf, krijgt hierdoor een aantal nieuwe functionaliteiten. Essential-, Starter-, of Standard-klanten van het bedrijf kunnen helaas geen gebruikmaken van de optie om 500 mensen in een vergadering te stoppen. Google Workspace Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus of Education Plus klanten wel.

Google Meet
Google Meet met 500 mensen (Afbeelding: Google)

Mocht vergaderen met vijfhonderd mensen niet genoeg zijn, dan is er nog een andere optie beschikbaar. Als organisatie kun je namelijk ook kiezen voor het uitzenden van een livestream via Google Meet, waardoor honderdduizend mensen kunnen meekijken. Van meedoen is dan echter geen sprake.

Lekker blijven thuiswerken

De pandemie zorgt ervoor dat werkgevers op andere manieren moeten communiceren met hun medewerkers. Veel werknemers werken inmiddels thuis, waardoor er nieuwe of betere tools nodig zijn. Vergadertools als Google Meet bestaan al een tijdje, maar boden tot op heden niet echt de capaciteit die sommige bedrijven vereisen.

Google is niet de enige die met zijn programma inzet op een bredere gebruikersbasis. Ook Microsoft blijft met Microsoft Teams flink inzetten op het vergroten van zijn basis. Zoom – ondanks alle problemen – is ook nog steeds een populaire partij. Bij beide diensten voer je een normale vergadering met maximaal duizend personen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen