Microsoft Teams heeft dé oplossing voor mensen die snel afgeleid zijn

Apps Mark Hofman 12 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Microsoft Teams is een gigantische uitkomst voor iedereen die in het afgelopen jaar thuis heeft moeten werken en voor iedereen die dat nu nog steeds doet. Al heeft het programma natuurlijk ook wel zo zijn problemen.

Het grootste probleem voor mensen met het concentratievermogen van een aardappel (gegroet, mijn lotgenoot) is dat Teams je best snel af kunt leiden. ‘Tijd om daar een einde aan te maken’, moet Microsoft gedacht hebben.

Microsoft Teams heeft de oplossing

In de Microsoft 365 Roadmap, dé plek waar alle ontwikkelingen van de diensten te vinden zijn, is de functionaliteit te zien. Het gaat om een focus modus die op dit moment nog in ontwikkeling is en in december 2021 moet verschijnen. Deze feature zal ervoor zorgen dat meldingen vanuit Microsoft Teams tijdens vergaderingen stilgehouden worden.

Microsoft Teams
In contact met je collega’s! (Afbeelding: Microsoft)

Je hebt als gebruiker overigens zelf de touwtjes in handen. Het is dus mogelijk om alle meldingen te blokkeren, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen bepaalde groepen of chats stil te houden. Een uiterst prettige toevoeging voor mensen die snel de focus kwijt zijn.

Meer handige functionaliteiten

Door de pandemie is Microsoft Teams steeds belangrijker geworden in ons leven. Microsoft voorziet het programma dan ook steeds van nieuwe functionaliteiten en verbeteringen om de consument het wat dat betreft iets makkelijker te maken. Zo kwamen veel mensen er op een vervelende wijze achter dat het aanzetten van de microfoon nogal snel vergeten kan worden. Daar werd dankzij deze update bijvoorbeeld een oplossing voor gevonden. Maar ook werd de kwaliteit van het videobellen in de afgelopen tijd een stuk beter. Dat had dan weer met deze update te maken.

Microsoft Teams krijgt functie die jouw werk een stuk makkelijker maakt

Lang verhaal kort: Microsoft Teams is ongelofelijk belangrijk voor ons en wordt op ramp tempo ontwikkeld. Benieuwd naar de meest recente ontwikkelingen van het programma? Check dan het bovenstaande artikel of bekijk al onze verhalen via deze link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen