Microsoft Teams krijgt functie die jouw werk een stuk makkelijker maakt

Apps Jeroen Kraak 5 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Microsoft Teams krijgt een nieuwe update. Dit keer eentje waar je echt wat aan hebt. Het maakt de service net wat makkelijker.

Grote kans dat je Microsoft Teams nu meer gebruikt dan ooit. De dienst waarmee je samenwerkt met je collega’s was zo goed als onmisbaar tijdens de coronacrisis. De toekomst van het werken lijkt sowieso te veranderen en we zullen meer vanaf huis onze taken vervullen. Om dat goed te kunnen doen, moet Teams natuurlijk goed werken. Met een nieuwe functie wordt echter flink vooruitgang geboekt.

Een nieuwe functie in Microsoft Teams

Microsoft maakt altijd een roadmap voor functies en veranderingen die het toevoegt aan haar diensten. In die van Teams zien we een interessante tevoorschijn komen met de naam Top hits. De naam zegt misschien niet veel, maar gelukkig heeft het bedrijf ook een beschrijving gegeven: “Top hits is een nieuwe selectie aan de top van de autosuggest resultaten in search, waar gebruikers de meest relevante resultaten zien voor mensen, chats, files en meer.”

De functie is nog steeds in ontwikkelingen, maar zal vanaf het einde van de maand worden uitgerold. Het is een belangrijke functie aangezien Microsoft Teams steeds verder wil uitbouwen met nieuwe features. Des te meer je via Teams gaat doen, des te meer je een zoekfunctie gaat gebruiken. Dan moeten de resultaten ook duidelijk zijn en weinig moeite kosten.

Tijd besparen door Top hits

Autosuggest is natuurlijk al actief in teams, al is het nu soms wat onduidelijk en moet de gebruiker zelf filters gebruiken om het resultaat te vinden. Top hits moet er echter voor zorgen dat je meteen vindt wat je zoekt. Volgens Microsoft verkort de nieuwe feature dan ook de zoektijd wat de productiviteit weer een enorme boost geeft. Dat laatste is natuurlijk een van de belangrijke speerpunten voor Microsoft Teams.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Tech Radar

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen