Microsoft Teams brengt ideale functie naar Android

Apps Jeroen Kraak 31 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Gebruik je Microsoft Teams via jouw Android-device? Dan komt er nu een feature die je leven een stuk makkelijker maakt.

Hoewel het in Nederland elke dag een beetje beter gaat qua coronacijfers, moeten we zeker na de zomer nog thuiswerken van minister-president Mark Rutte. Natuurlijk zijn er opties als Slack of Zoom, maar Microsoft Teams is toch wel de service die het meest wordt gebruikt. Voor die grote groep is er nu goed nieuws.

Microsoft Teams neemt ontzettend handige Zoom functionaliteit over

Vertalen via Microsoft Teams

Microsoft is druk bezig om een populaire functie in Teams naar de smartphone te brengen. Het gaat om de vertaalfunctie die ervoor moet zorgen dat internationale collega’s beter met elkaar kunnen samenwerken.

De zogenaamde ‘inline message translation’ is nu alleen nog beschikbaar in de desktop-versie. “Me inline message translation in kanalen kunnen gebruikers berichten en antwoorden vertalen in de taal van hun voorkeur. Om een bericht te vertalen houd je de kanaalpost of het antwoord ingedrukt en selecteer je vertalen,” schrijft Microsoft.

Op deze datum is het beschikbaar

Microsoft meldt de nieuwe ontwikkeling in zijn eigen roadmap. Als alles goed gaat moet de vertaalfunctie in Microsoft Teams in juli beschikbaar zijn voor Android. Uit de roadmap blijkt dat de gebruiker alles kan vertalen in de taal die de gebruiker als standaard heeft ingeschakeld. Dat is overigens te wijzigingen bij de instellingen.

De nieuwe vertaalfunctie is natuurlijk handig als je in een internationale organisatie werkt. Het is natuurlijk vervelend als je jouw collega niet helemaal begrijpt. Met de feature lijkt het verleden tijd, al zijn vertaalmachines niet 100 procent vertalingsproof. Zo kunnen sommige uitdrukkingen te letterlijk vertaald worden.

Updates in recordtempo

Sinds maart vorig jaar maakt Microsoft Teams flink haast met het uitrollen van updates. De reden daarvoor is natuurlijk duidelijk: de coronacrisis. Dat heeft Microsoft dan ook geen windeieren gelegd. Recent kwam er nog een variabele afspeelfunctie beschikbaar voor opgenomen vergaderingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen