Wat Google’s Pixel 8 Pro net iets anders doet dan de Pixel 7 Pro

Apps Mark Hofman 15 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

We schuiven het niet onder stoelen of banken: de komst van Pixel 7a is leuk, maar het is de Google Pixel 8 Pro die ons hart sneller laat kloppen. Wat hij te bieden heeft, is officieel nog niet bekend, maar de geruchtenmolen deed deze week zijn werk.

Twee betrouwbare bronnen, in de vorm van OnLeaks en Smartprix, komen met renders aanzetten. Hierdoor krijgen we al een goede indruk van wat het nieuwe vlaggenschip van 2023 qua ontwerp te bieden heeft. En daar zijn wel een paar opvallende dingen aan te zien.

Google Pixel 8 Pro pakt het iets anders aan

Laten we beginnen met het feit dat de Google Pixel 8 Pro nu al als een logische opvolger voelt. Het bedrijf borduurt voort op het ontwerp dat het dit jaar in Nederland introduceerde. En daar kunnen we, wat mij betreft, best wel blij mee zijn.

Al zijn er natuurlijk wel een paar zaken die de Android-smartphone van 2023 anders doet. De Google Pixel 8 Pro beschikt bijvoorbeeld over ronde randen. De gebruikservaring zal hierdoor veranderen, wat voor sommige gebruikers een verbetering zou kunnen zijn.

Een andere opvallende kwestie is de toevoeging van een extra lens in het camerasysteem. Als we de beelden mogen geloven, werkt de Google Pixel 8 Pro met een hoofdcamera, ultra-groothoeklens en een telefotolens.

Het zijn subtiele wijzigingen die de Google Pixel 7a de upgrade lijken te geven die het nodig heeft. Wat de nieuwe Android-smartphone verder nog te bieden zal hebben, is op dit moment niet bekend.

Wat Google's Pixel 8 Pro net iets anders doet dan de Pixel 7 Pro
(Afbeelding: Onleaks)

Pixel Fold maakt ook zijn opwachting

Naast de Google Pixel 8 Pro maakt ook de Pixel Fold deze week wat los. De opvouwbare smartphone, waar inmiddels al ontzettend veel over gesproken is, laat mogelijk niet lang meer op zich wachten.

Roland Quandt, een betrouwbare bron binnen de Android-markt, meldt via Twitter dat het toestel al begin deze zomer onze kant op kan komen. De Google Pixel Fold, zoals de Android-telefoon waarschijnlijk gaat heten, verschijnt naar verluidt in juni 2023.

Benieuwd wat op dit moment de beste opvouwbare smartphones zijn? Collega Dunke van Boekel deed onderzoek en vertelt het je in onderstaand artikel:

Samsung Galaxy A54 en A34: veel smartphone voor minder dan €400 en €500

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen