Dit zijn de nieuwe Google Pixel 8 en Pixel Watch 2

Smartphones Jeroen Kraak 4 okt 2023
Leestijd: 4 minuten

Er gingen al een hele tijd geruchten over de nieuwe Google Pixel 8 en de Pro-versie. Nu heeft het bedrijf ze eindelijk gepresenteerd. Bovendien kwam er nog een speciale verrassing voor Nederland.

De Pixel-lijn van Google is al een aantal jaren uit, maar vorig jaar lanceerde het bedrijf de telefoons dan ook eindelijk voor het eerst in Nederland. Nu zijn de Google Pixel 8 en 8 Pro in de buurt. WANT-redacteur Jeroen Kraak vertelt wat je precies mag verwachten.

De Google Pixel 8 en 8 Pro

Google heeft vandaag voor het eerst de Pixel 8 en 8 Pro gepresenteerd. Deze maken allebei gebruik van de Tensor G3-processor die door het bedrijf zelf is ontwikkeld. De Pixel 8 heeft een scherm van 6,2-inch en de 8 Pro krijgt een formaat van 6,7-inch. Hoewel beide modellen een variabele verversingssnelheid hebben, gaat die van de Pro van 1 tot en met 120 Hz, terwijl de gewone versie het moet doen van 60 tot 120 Hz. Hierdoor kan de duurdere versie net wat sneller schakelen.

Bovendien heeft de Pro-versie ook een net wat betere beeldkwaliteit van 489 PPI, betere helderheid (2000 vs. 2400 nits) en is die ook iets sterker qua bescherming.

De camera

De Google Pixel 8 en 8 Pro hebben de 50 MP Octa groothoekcamera met dezelfde specificaties. Het verschil zit echter in de ultragroothoekcamera. Die van de 8 heeft 12 MP, terwijl de grote broer een 28 MP-versie heeft.

De Google Pixel 8 Pro heeft er bovendien eentje extra in de vorm van een telefotocamera. Deze heeft 5x optische zoom en tot 30x digitale zoom met hoge resolutie.

Warmtecamera gadget voor je iPhone of Android
De Pixel 8 Pro (Afbeelding: Google)

Qua filmen komen de twee wel redelijk met elkaar overeen, al zijn er een paar functies net wat beter bij de 8 Pro. Bij beiden is het mogelijk om in 4K te filmen met 60 frames per seconde.

Batterij en sensoren

Waar weinig verschil in zit, is de batterijduur. Hoewel de 8 Pro een grotere batterij heeft, hebben beide toestellen meer dan 24 uur batterijduur. Met extreme batterijbesparing houden de Google Pixel 8 en 8 Pro het beide tot 72 uur uit. Je kunt er dus makkelijk een hele dag mee op stap.

Ook zitten in beide modellen vrijwel dezelfde sensoren, zoals een gyrometer en een afstandssensor. Wat echter verschilt is dat de Google Pixel 8 Pro ook een temperatuursensor heeft waardoor je met een marge van 1 graad de temperatuur kunt meten.

Android 14

Zowel de Google Pixel 8 als 8 Pro krijgen Android 14 vanaf het begin mee. Wat bijzonder is, is dat Google 7 jaar updates belooft. Je krijgt dus elk jaar de nieuwste versie. Zo moet je extra lang met het toestel kunnen doen.

Dit zijn de nieuwe Google Pixel 8 en Pixel Watch 2
(Afbeelding: Google)

Ook krijgen de modellen verschillende nieuwe Android-functies mee. Zo is de magische gum er nu ook in de video. Daarnaast is het mogelijk om je Google Pixel 8 en 8 Pro nog meer aan te passen naar je eigen voorkeuren en heeft deze meer toegankelijkheidsfuncties.

Prijs en beschikbaarheid

De Google Pixel 8 is verkrijgbaar in de kleuren Grijsgroen, Roze en Obsidiaan en heb je al vanaf 799 euro.

De Google Pixel 8 Pro koop je in de kleuren Baaiblauw, Porselein en Obsidiaan. Je hebt ‘m vanaf 1.099 euro. Beide modellen zijn vanaf 12 oktober verkrijgbaar.

Google Pixel Watch 2

Zoals gezegd was er ook nog een grote verrassing in de presentatie. De Google Pixel Watch komt voor het eerst naar Nederland. Dat is de Pixel Watch 2 om precies te zijn. Dit horloge combineert de Pixel-wereld met die van Fitbit.

(Afbeelding: Google)

De nieuwe Google Pixel Watch 2 heeft een meervoudige hartslagsensor, speciaal ontworpen voor betere signaalkwaliteit. De sensor kiest zelf automatisch de enkelvoudige of meervoudige modus op basis van de intensiteit. Door die sensor kan het ook meten wanneer je reageert op potentiële stress of opwinding. Zo kun je er meteen iets aan doen en later terugkijken.

Betere software

Als je aan het sporten bent, geeft de Pixel Watch 2 je automatisch start- en stopherinneringen voor de zeven meest voorkomende trainingen, zoals hardlopen en fietsen.

De Pixel Watch 2 geeft Google-apps nog beter weer. Zo kun je nu ook de apps van Gmail en Agenda erop openen.

Onder het wijzerblad

De Google Pixel Watch 2 gaat op een volle lading 24 uur mee. Daarbij moet gezegd worden dat het scherm wel altijd actief is. Het horloge is bovendien in 80 minuten volledig opgeladen.

De buitenkant van de gadget is gemaakt van gerecycled aluminium dat lichter is dan die van de 1. Daarnaast is ook het koepelvormige glas dunner. Bovendien heeft de Pixel Watch drie nieuwe sensoren die je gezondheid nog beter in de gaten houden.

Prijs en beschikbaarheid van de Google Pixel Watch 2

De nieuwe Google Pixel Watch 2 is beschikbaar in de kleuren Maanstof en Obsidiaan en kost 399 euro. Vanaf vandaag is die te pre-orderen en vanaf 12 oktober wordt deze geleverd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen