Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 5 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Google komt dit jaar nog met de Pixel Fold’ (en zo kan hij eruit zien)

Als we de geruchten mogen geloven dat brengt Google binnenkort een eigen, opvouwbare smartphone uit. Dit wordt mogelijk de Pixel Fold. De smartphone krijgt naar verluidt een scherm van 7,6-inch. De bovenste laag, die het vouwen mogelijk maakt, komt mogelijk bij Samsung vandaan. Het gaat dan om hetzelfde Ultra Thin Glass-paneel als op de Galaxy Z Fold 3.

De verversingssnelheid van het scherm bedraagt mogelijk 120Hz. Die verversing past het toestel automatisch aan op de content die je nuttigt. Film, games en andere media kunnen in een hogere verversingssnelheid getoond worden. Ondertussen presenteert de Google Pixel Fold statische content in bijvoorbeeld 60Hz.

Google Pixel Fold: is dit hem?

De website Let’sGoDigital maakte, in samenwerking met designer Waqar Khan, de onderstaande video. In de video zien we een Google Pixel Fold die verrassend veel lijkt op de Samsung Galaxy Z Fold 3. De basis van het design is gebaseerd op de geruchten die momenteel de ronde doen over de aankomende telefoon.

De designer pakte daarnaast de cameraset-up van de Pixel 6, die reeds gepresenteerd is. Daardoor heeft de Pixel Fold toch nog een eigen smoelwerk gekregen, al blijft het waarschijnlijk lastig voor de leek om te zien dat dit géén smartphone van Samsung is. Het design lijkt simpelweg gewoon veel op de Galaxy Z Fold 3.

Speciaal mechanisme in het scharnier

Daarnaast laat de website weten dat Google een patent in handen heeft voor een speciaal scharnier. Dat scharnier is te gebruiken met een telefoon die naar binnen vouwt. Wanneer de Pixel Fold helemaal dichtgebouwen is, dan blijft er slechts een klein beetje ruimte bestaan tussen beide helften van het apparaat.

Samsung Galaxy Z Fold 3: de meest indrukwekkende smartphone die je laat liggen

Verder moet het speciale scharnier ervoor zorgen dat het scherm niet beschadigt tijdens het vouwen. Het moet het scherm van de telefoon dus beschermen tegen schade. Maar mogelijk voorkomt dit scharnier ook dat het scherm na verloop van tijd niet meer helemaal plat is, door al dat gevouw van gebruikers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!