Jelle van Es
Jelle van Es Tablets & Computers 5 okt 2021

Windows 11: zo maak je gebruik van de gratis Windows 10 upgrade

Vandaag is een speciale dag voor iedereen die een laptop of pc gebruikt met Windows. En dat zijn heel veel mensen. Want vanaf vandaag kun je jouw Windows 10 upgraden naar het gloednieuwe Windows 11.

En het mooie van dit alles, is dat je de upgrade naar Windows 11 waarschijnlijk gratis binnen kunt hengelen. Het enige dat je nodig hebt is een pc die momenteel Windows 10 heeft en voldoet aan de eisen die gesteld worden vanuit Microsoft.

Zo upgrade je naar Windows 11

Want niet elke laptop die nu op Windows 10 draait kan Windows 11 aan. Om de upgrade te maken die je te beschikken over een Intel 8th Gen Coffee Lake of Zen 2 CPU of natuurlijk hoger. Je apparaat moet de TPM 2.0 (Trusted Platform Module) ondersteunen, minimaal 4GB aan RAM hebben en minstens 64GB aan opslag op de hardeschijf. Die laatste twee lijken ons een eitje, de andere eisen moet je even kijken of dat kan. Naar verwachting zijn er miljoenen laptops en pc die nu op het huidige system draaien die niet in staat zijn om het nieuwe systeem te draaien.

Microsoft Windows 11
De wallpaper van het systeem (Afbeelding: Microsoft)

Daarnaast is het zo dat Windows 11 geleidelijk wordt uitgerold. Het zou kunnen dat je dus nog niet gelijk aan de beurt bent. Maar alle apparaten die voldoen aan de bovengestelde eisen, zouden voor het midden van 2022 voorzien moeten worden van het nieuwe besturingssysteem. Mocht je iets sneller de upgrade willen halen, dan is het belangrijk dat je eerst alles opslaat. Want met de upgrade kunnen dingen misgaan. Wanneer je dat gedaan hebt, dan ga je naar je Settings, vervolgens kies je voor Update & Security om daarna te kiezen voor Windows Update. Als je de upgrade kunt maken, dan zou je hier de optie moeten zien.

Installeren is een eitje
Wanneer je er dus achter bent gekomen dat je de upgrade kunt maken, dan download je de update en volg je de stappen zoals die op het scherm staan. En dan kun je dus aan de slag met Windows 11. Houd er wel rekening mee dat aan het begin wellicht niet alles even goed werkt, aangezien dat in vorige upgrades van Windows ook het geval was. Wellicht dat je er dus even beter aan doet om nog even te wachten.

Windows 11 maakt deze irritante Windows 10 feature nog erger

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Windows 11: zo maak je gebruik van de gratis Windows 10 upgrade
Sluiten