Hoe je de nieuwe Google Pixel Watch toch in Nederland kunt scoren

Tech Wesley Akkerman 7 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Donderdagavond 6 oktober kondigde Google officieel de Google Pixel Watch aan. Dit is een nieuwe Android Wear-smartwatch, die onder meer allerlei slimme functies van Fitbit-apparaten overneemt. Heel vreemd is dat niet, omdat de zoekgigant dat bedrijf een tijd geleden overnam voor een flink bedrag.

Het goede nieuws is dus dat je eindelijk de Google Pixel Watch kunt bestellen. Het slechte nieuws is dat dit apparaat officieel niet naar Nederland komt. Wanneer je er dus eentje wil bestellen, dan moet je dat op ouderwetse wijze even met een omweg doen. Gelukkig hebben we anno 2022 toegang tot een machtig platform: het internet.

Google Pixel Watch kopen

Waarom noemen we dit ouderwets? Nou, tot aan de Pixel 7 en Pixel 7 Pro was het zo dat je die smartphones, en bijbehorende accessoires, via een land als Duitsland moest importeren. De genoemde smartphones komen dit jaar ‘gewoon’ naar Nederland, maar de Pixel Watch dus niet. Die moet je dus via Duitsland bestellen.

De Google Pixel Watch heeft genoeg om van te houden. De specs zijn over het algemeen prima en leveren waarschijnlijk een soepele en snelle ervaring op. Die ervaring wordt echter voor een groter deel bepaald door de software. Aanwezig is Android Wear 3.0, de nieuwste versie van dit besturingssysteem.

Vallen en opstaan

Daarnaast doet het slimme horloge veel met Deep Learning en Machine Learning. Hierdoor geeft het een zeer nauwkeurig overzicht van je hartslag, hoeveel je beweegt en wanneer en hoelang je sport. En wanneer je last krijgt van je hart, dan worden familieleden en de hulpdiensten ingeschakeld. Dat gaat automatisch.

Over design kun je het natuurlijk altijd hebben. Maar het apparaat oogt vrij slick met z’n ronde design. Hoewel de watch vrij dik is, is er ook genoeg ruimte om het kliksysteem van het bandje erin te verwerken. Daardoor moet het lijken alsof de Google Pixel Watch naadloos in de band naar keuze overgaat.

Mocht je een Pixel Watch willen bestellen, dan kun je dat nu via Amazon doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Amazon

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen