4 paaseieren in de trailer van Super Mario Bros. Movie (en meer)

Pop-Culture Dennis Mons 7 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

De eerste trailer van Super Mario Bros. Movie is gedropt met zeer merkwaardige gevolgen van dien. Sowieso zijn er vier prachtige ‘easter eggs’ te vinden, maar ook wordt het internet nogal opgewonden van Bowser (maar echt). WANT-redacteur Dennis Mons is aangenaam verrast én nogal verward.

Films gebaseerd op games hebben geen al te beste reputatie. Toch zijn er een aantal voorbeelden zoals Sonic the Hedgehog en tot op zekere hoogte Free Guy die bewijzen dat het niet meteen een noodlottig project hoeft te worden. En de trailer van Super Mario Bros. Movie valt, in alle eerlijkheid, zeker niet tegen. Er is wat gemekker over de bips van Mario, maar da’s nog niet alles. Verre van, geloof me.

Super Mario Bros. Movie wordt… goed?

Toegegeven: ik zal de eerste zijn die sikkeneurig gaat klagen dat filmmakers met hun jatten van gameverfilmingen af moeten blijven. Maar deze animatiefilm over Mario, Luigi, Bowser en consorten ziet er in de eerste teaser trailer verdraaid goed uit. Zo getuige ook vier easter eggs in de trailer.

#1 Bowsers kasteel

Hoewel het niet direct een kopie is uit een Mario-game komt Bowsers kasteel even snel voorbij. En die lijkt wel enorm op zijn kasteel uit Paper Mario. Krijgen we ook een platgeslagen Mario in deze film? Laten we het hopen.

bowser, super mario bros, nintendo
Gezellig optrekje (Afbeelding: Nintendo)

#2 Spike Balls van Koopa’s

In Super Mario Bros. 3 (wat mij betreft misschien wel de beste Mario-game ooit) zijn er Spike-Balls. En die duiken dus ook op in de trailer. Ze worden gebruikt door Spikes; een aparte klasse Koopa’s.

Super Mario Bros, Mario, Spike
Ah ja, die fijne puntige ballen. (Afbeelding: Nintendo)

#3 Pinguins!

Oké dit is niet eens een paasei: ze zitten prominent in de trailer. Maar die irritante pinguïns (uit onder andere Mario 64) spelen dus een belangrijke rol in de film en ze zijn nukkig en standvastig.

Super Mario Bros, Pingu
Boze pinguïns zijn per definitie een ingrediënt voor succes… n00t, NOOT! (Afbeelding: Trickfilmstudios)

#4 Giftige paddo’s

Mario staat erom bekend een groot liefhebber te zijn van paddo’s. Maar Toad waarschuwt hem in de trailer om niet de blauwe paddenstoel te eten. Geen zorgen: de blauwe zijn volkomen gezond. Eet echter de donkerpaarse (vrij blauw-ogende) schimmels en het kan je je leven kosten.

trippy, toad, super mario bros
Trippy (Afbeelding: Nintendo)

Bowser is… sexy in Super Mario Bros. Movie?

Hier komt nog een ander stukje verwarring: mensen ‘geilen’ (ik zet het voor de zekerheid tussen haakjes, maar het is een feit) op Bowser in deze trailer. Het is weer een voorbeeld van Regel 34: ‘er bestaat porno over welk onderwerp dan ook’. En we vermoeden dat dit helemaal in gang wordt gezet door Bowser in de Super Marios Bros. Movie-trailer. Het is hilarisch om voor te stellen dat de filmmakers dit écht niet om die reden hebben verzonnen, en nu zoiets hebben van:

James Franco, trailer, Nintendo
… so erhm, yeah (Afbeelding: Giphy)

Hier enkele voorbeelden van… aparte reacties op Bowser.

Mensen zien ook dingen die er niet zijn? Of gewoon dingen hopen?

En ze draaien er niet omheen.

Telt een schildpaddraakmonsterding als een Furry? Want verwacht een hoop Bowsers op Comic-Cons volgend jaar.

Al met al kunnen we stellen dat gamers bijzonder blij zijn met de eerste trailer van Super Mario Bros Movie, hoewel sommige eerste enthousiaste reacties discutabel zijn. Maar goed; ook ik ga al een tijdje mee en ben een hoop gewend. Én; ik ben serieus benieuwd naar deze film met onder andere Chris Pratt en Jack Black in de hoofdrollen die in april volgend jaar uitkomt.

wooHOO!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen