Iedereen praat op één of andere manier opeens over de kont van Mario

Films & Series Mark Hofman 6 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Je wist het misschien nog niet, maar er komt een film over Super Mario. Hoewel verfilmingen van games ons doorgaans teleurstellen, heeft Sonic the Hedgehog bewezen dat het ook anders kan. Trekt The Super Mario Bros. Movie die lijn volgend jaar door?

Het antwoord op die vraag krijgen we in 2023 als de film in de bioscopen verschijnt. Alleen zijn fans tot op heden nog niet echt met die releasedatum bezig. Het gaat online namelijk vooral over de geanimeerde kont van de vriendelijke loodgieter. En nee, wij snappen het ook niet helemaal.

Veel gedoe om de kont van Super Mario

Twee dagen geleden dropte Nintendo de filmposter, en daarmee ook het eerste beeld, van The Super Mario Bros. Movie. Doorgaans doet een bedrijf dit om meer aandacht voor een bepaald project te vragen. In dit specifieke geval is dat verdomd goed gelukt, al vragen we af of Nintendo deze exacte situatie voor ogen had.

Helaas is er nogal wat te doen rondom de film en diens hoofdrolspeler. Door Mario in deze film geanimeerd te houden zorgt Nintendo ervoor dat de uitstraling van het personage hetzelfde is als hoe fans het al veertig jaar kennen. Het enige probleem is echter dat dit, volgens bepaalde fans, niet helemaal gelukt is. De reden: de kont van Mario.

Fans zijn het er online namelijk over eens dat het achterwerk van Super Mario van geen kant klopt. Zo is hij simpelweg…verdwenen. Je zou er misschien zelf niet zozeer bij stilstaan, maar het is voor diehards een reden om de film direct af te kraken.

Waarom is het zo belangrijk?

Dan nu de vraag: Who gives a rat’s ass? Nou, blijkbaar best wel wat mensen. En dat is niet zonder reden.

Super Mario is meer dan een gamepersonage. Het is een icoon dat al veertig jaar aanwezig is in het leven van miljoenen mensen. Spreek een willekeurig persoon op straat aan en de kans is 99,5% dat die persoon weet wie Mario is. Secuur werk en een prachtige film is precies wat dit personage verdient.

Hoe de kont er uiteindelijk in The Super Mario Bros. Movie verschijnt moet niets uitmaken. Maar het laat wel zien wat voor een zware taak Nintendo en Illumination hebben om fans tevreden te kunnen stellen met de film.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen