Google Play Store in een ander jasje: abonnement voor apps en games getest

Tech Mark Hofman 1 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Afgelopen jaar dook het bewijs van een Google Play Store abonnement op, maar kregen we er officieel gezien nog helemaal niets over te horen. Op moment van schrijven is dat laatste nog ongewijzigd, maar lijkt Google wel druk bezig te zijn met het testen van de dienst. Zo is te zien op screenshots van Android Police.

Google Play Store abonnement voor apps en games

Het gaat om screenshots van de Google Play Pass, zoals het Play Store abonnement genoemd wordt. Wanneer je het abonnement afsluit krijg je als gebruiker toegang tot honderden premium apps en games. De items uit de catalogus zijn niet voorzien van ads en alle in-app aankopen (microtransacties) zijn ontgrendeld in deze apps. Kortom: als gebruiker krijg je premium toegang tot applicaties uit de store.

Google Play Store Pass
Screenshot: Android Police

Zoals vermeld dook er vorig jaar bewijs op van deze dienst, maar bleef het vervolgens lang stil. Het lijkt er echter sterk op dat Google nog wel degelijk bezig is met de Play Pass, gezien het feit dat Android Police nieuwe bewijzen heeft gevonden. Het gaat om een aantal screenshots die laten zien dat de Google Play Pass op dit moment getest wordt door het Amerikaanse bedrijf. Zo zien we onder andere de aanmeld-pagina’s, die wel degelijk wat informatie naar buiten brengt. Naast het feit dat we hierdoor dus weten dat er toegang is tot honderden apps, zien we ook de prijs van $4,99 per maand en de mogelijkheid om het abonnement 10 dagen gratis uit te proberen.

Daarbij is ook een screenshot genomen van de game-pagina. Daar is een titel als Stardew Valley te vinden dat normaal gesproken $7,99 kost voor Android gebruikers. Wanneer je deze game selecteert krijg je, in plaats van het betaalscherm, nu een optie om ook via Google Play Pass te kopen. En dat kost je maandelijks, voor honderden apps en games, dus 3 dollar minder dan de losse game zelf. Het wordt overigens wel duidelijk dat je niet onbeperkt toegang krijgt tot alle games en apps uit de Play Store, maar simpelweg uit een selectie daarvan.

Google Play Store Pass
Screenshot: Android Police

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen