Google reageert op geruchten dat Gmail deze zomer stopt

Apps Jeroen Kraak 23 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Google is alles behalve blij met een neppe Gmail-update die rondgaat op X. Het bedrijf doet een klein noodklokje luiden.

Kans dat je op X afgelopen 24 uur een bericht voorbij hebt zien komen dat Gmail gaat stoppen is bijzonder groot. Vanaf augustus dit jaar zou Google, naar verluidt, kappen met zijn populaire e-maildienst.

Nu heeft Google zelf ook gereageerd op het bericht. Het bedrijf zegt dat er helemaal niets van waar is en dat het een hoax is. Gmail blijft dus gewoon bestaan.

Google over Gmail-gerucht X

In het bericht dat verscheen op X werd gewaarschuwd dat vanaf 1 augustus Google Gmail zou sluiten. Hoewel er veel aanwijzingen in de tweet zelf stonden, dachten sommige mensen dat het serieus zou gebeuren.

Sterker nog, Google voelde zich zelfs genoodzaakt om te reageren. In een X-bericht zegt het bedrijf: “Gmail blijft gewoon.” Dat bericht heeft inmiddels meer dan 55.000 likes gekregen en 3.400 replies.

Waar komt de paniek vandaan?

Toch komt het bericht op X niet helemaal uit het niets. Google kondigde vorig jaar aan dat het de klassieke HTML-look zou verwijderen. Deze eenvoudigere weergave was verouderd en kon lang niet alle functies meer weergeven. Maar dit betrof slechts het uiterlijk en dus niet de gehele berichtendienst.

Daarnaast ruimt Google niet-gebruikte Gmail-accounts op. Deze worden verwijderd wanneer er lange tijd niet wordt ingelogd op het desbetreffende e-mailadres. Bovendien ontvang je dan ook waarschuwingen voordat een account daadwerkelijk wordt verwijderd. Maar als je dus gewoon regelmatig je Gmail-account gebruikt, is er dus helemaal niets aan de hand.

Nee, Gmail blijft de komende jaren gewoon bestaan. En dat is eigenlijk ook logisch, omdat het een zeer succesvolle dienst is. Bijna iedereen heeft wel een Gmail-account, omdat het makkelijk aan te maken is en je het overal kunt gebruiken. Je hoeft dus echt niet bang te zijn voor mogelijke problemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen