Google richt je Smart Home beter in: 4 toffe updates die eraan komen!

Smart Home Jelle van Es 21 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Rondom Google I/O heeft het bedrijf heel wat aankondigingen gedaan. Wanneer je gebruikt van slimme apparaten binnen je Smart Home, dan zijn er een aantal toffe updates.

In hun eigen blog heeft Google laten weten dat er in elk geval vier toffe updates uitkomen voor je Smart Home. En deze nemen we graag met je door.

Google en je Smart Home

1. Matter naar Nest en Android

Matter is de nieuwe protocol voor je Smart Home. Deze is gemaakt door Google en andere belangrijke technologiebedrijven. Deze zal binnenkort uitgebracht gaan worden op Android en Nest-producten, waardoor je makkelijker je apparaten kunt bedienen. Via Android kun je producten makkelijk installeren en linken met je favoriete apps. Het zou vooral een stuk gebruiksvriendelijker zijn en zou het makkelijker moeten maken om gebruik te maken van de voice assistent. Producten als de Nest Hub en Mini zullen automatisch geüpdatet worden om Matter te ondersteunen en geeft jou dus meer mogelijkheden.

2. Eén plek voor al je Smart Home-informatie

Daarnaast komt er een nieuwe Smart Home Directory, waardoor je één plek hebt om apparaten te ontdekken die Google Assistent ondersteunen. Op die manier kun je dus goed zien wat voor producten je in huis kan halen. Op de pagina kun je straks informatie vinden over producten van Philips Hue, Nanoleaf, Samsung, LG, Dyson, Netatmo, Wyze en meer. Kun je dus mooi ontdekken wat een verrijking is voor je huis.

De verschillende apparaten (Afbeelding: Google)

3. Streamen

Daarnaast krijg je in je Google Smart Home de ondersteuning van WebRTC. Dit is een open-source communicatie protocol dat de latency verlaagt. Dat levert een groot voordeel op wanneer je live video of audio binnenhalt via beveiligingscamera’s, videodeurbellen, smart displays en smartphones. Arlo, Logitech, Netatmo en Wyze zijn een paar partijen die dit gaan ondersteunen en je een betere ervaring gaan geven.

Arlo Pro 3
Arlo Pro (Afbeelding: Arlo)

4. Bestuur je Smart Home op afstand

Tot slot wil Google je meer mogelijkheden geven om je Smart home op afstand te besturen. Op die manier krijg je meer controle wanneer je niet thuis bent. Het is mogelijk om makkelijk standaard schema’s in te stellen of te bepalen dat alles uitgaat wanneer je met je smartphone het huis verlaat. En als je dan thuis bent, gaat alles weer aan. Wel zo makkelijk dus.

Google I/O: Android 12, Car Key en alle andere aankondigingen op een rij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen