WhatsApp-gesprekken verkassen naar ander nummer? Het kan binnenkort!

Tech Wesley Akkerman 21 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan krijgt de populaire berichtendienst WhatsApp binnenkort een ontzettend handige functie. Het zou namelijk mogelijk moeten zijn dat je je gesprekken overbrengt naar een compleet ander nummer. Zo hoef je dus niet opnieuw te beginnen met je chats als je dat niet wil.

De laatste tijd werkt WhatsApp aan een aantal migratie- en synchronisatietools. Daardoor moet het voor iedereen gemakkelijk worden te wisselen van apparaat wanneer die dat wil. Nu is er wederom een toffe functionaliteit ontdekt, waarmee je je chats overbrengt van het ene naar het andere mobiele nummer.

WhatsApp werkt aan migratietools

Nu is WhatsApp nog best beperkt qua chats migreren. Je kunt gesprekken en media in de cloud opslaan, maar die gegevens kun je alleen downloaden wanneer je gebruikmaakt van hetzelfde nummer en besturingssysteem. Verander je iets aan je nummer of OS, dan loop je dus tegen de beperkingen aan.

WhatsApp nummer overhevelen
WhatsApp-migratietool toont nieuwe functie (Afbeelding: WABetaInfo)

Gelukkig werkt de berichtendienst momenteel aan een migratietool waarmee je snel overstap van Android naar iOS, of andersom. En in deze migratietool is de nieuwe functionaliteit ontdekt, waarmee je ook kunt overstappen op een nieuw nummer. Maar dan zonder dat je alle oude chats kwijtraakt van je oude nummer.

Chats overhevelen naar ander nummer

Op een screenshot, gedeeld door WABetaInfo, is te zien dat je tijdens het migratieproces ook kunt kiezen voor het overstappen naar een nieuw nummer. Je kunt je chatgeschiedenis helaas niet op elk moment overbrengen; dat kan alleen tijdens het migratieproces. Zie de screenshot die we hierboven geplaatst hebben.

Niet alleen je chats worden overgebracht naar het nieuwe nummer. Ook alle media die je gedownload hebt, worden overgeheveld, zodat je er zeker van bent dat je niets mist. Op dit moment wordt er nog hard aan de functie gewerkt. Onduidelijk is wanneer WhatsApp hem voor iedereen gaat uitbrengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen