Google Stadia niet meer beschikbaar op de iPhone, Apple verwijdert app

Apple Jelle van Es 20 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple is nog altijd bezig om verschillende gamingstreamdiensten te weren van zijn App Store. Toch zijn er omwegen gemaakt, waardoor je van een dienst als Google Stadia gebruik kunt maken. Of liever gezegd kon maken.

Want de speciale app die dit mogelijk maakte, Stadium, wordt verwijderd. Op het moment van schrijven was de app nog beschikbaar op de App Store, maar daar gaat een einde aan komen.

Geen Google Stadia meer op de iPhone en iPad

Stadium was een browser die zo was gemaakt dat je er makkelijk Google Stadia op kon spelen. De app was gemaakt door Zach Knox, die hem in eerste instantie had gedeeld via Reddit en daarna snel als een lopend vuurtje rond ging. De app is niet meer dan een browser, waar je een paar instellingen in moet verwerken om vervolgens in full screen modus gebruik te kunnen maken van Google Stadia. Dat is een slimme workaround van de App Store-regels, omdat het niet toegestaan is om een app te lanceren die gaming stream diensten mogelijk maakt. Maar dit is in principe een browser. Toch wordt de app nu verwijderd, zo laat Knox op Twitter weten.

Het probleem zou hem zitten in het feit dat de browser verbinding kon maken met een Bluetooth controller. Ook dat laat Knox zelf op Twitter weten.

De app is tot nu toe 15.000 keer gedownload, waardoor heel wat gamers op de iPhone gebruik kunnen maken van Google Stadia. Mocht je dat zelf ook nog willen, dan is het verstandig om de app nog even snel binnen te halen.

Gamingstreamdiensten op iOS

Google Stadia is niet de enige dienst die niet beschikbaar is op de iPhone en iPad. Ook de Xbox Game Pass ontbreekt. Microsoft zou echter werken aan een workaround, maar hoe dat precies loopt, dat is niet helemaal duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen