‘Google brengt Steam-ondersteuning dan eindelijk naar Chromebooks’

Tablets, Laptops & Computers Wesley Akkerman 28 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Ongeveer twee jaar geleden hoorden we voor het eerst dat Google werkte aan Steam-ondersteuning voor de populaire Chromebooks. En daarna hebben we er eigenlijk niets meer over gehoord. Tot nu dan, aangezien er nieuws verschenen is over Chromebooks die volledig gericht zijn op het spelen van games.

De website 9to5Google heeft daar bewijs voor gevonden. Zo komen er mogelijk drie Google Chromebooks aan die allemaal voorzien zijn van RGB-toetsenborden. Naar verluidt brengen onder meer HP en Lenovo zo’n soort Chromebook uit. Dat baseert de redactie op het feit dat medewerkers van die bedrijven een bijdrage geleverd hebben aan de code van het Chrome OS (het besturingssysteem van de Chromebook).

Google Chromebook met Steam

Daarnaast is het opvallend dat het Chrome OS ook ondersteuning aanbiedt voor RGB-toetsenborden. Dergelijke toetsenborden zijn populair onder gamers. Fabrikanten als Razer bieden dan ook veel van dit soort producten aan. Het kan zijn dat de Google Chromebook straks externe RGB-toetsenborden ondersteunt, maar het kan ook zijn dat er dus nieuwe modellen verschijnen met dergelijke keyboards ingebouwd.

Viper V770 Mechanisch RGB toetsenbord
Viper V770 Mechanisch RGB toetsenbord (Afbeelding: Patriot)

Dit soort ontwikkelingen brengen hoop aan de horizon voor de mensen die wachten op Steam ondersteuning voor de Google Chromebook. Mochten er inderdaad Chromebooks voor gaming komen, dan kan het niet anders dat Steam ook z’n opwachting maakt. Dat is immers het grootste digitale distributieplatform op computers. Als je gaming een béétje serieus neemt als aanbieder van computers, dan wil je dat Steam beschikbaar is.

De basis van het gerucht

Onthoud dat dit gerucht dus gebaseerd is op het feit dat er een toevoeging gedaan is aan de code van Chrome OS. Dat die toevoeging uitgevoerd is door medewerkers van specifieke bedrijven en dat er gaming-gerelateerde onderwerpen langskomen, betekent niet direct dat er daadwerkelijk Google Chromebooks voor gaming aankomen. Maar dat nieuws ligt nu echter wel volledig in de lijn der verwachting. Het zou bijna vreemd zijn als dit níet gebeurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

9to5Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen