Zo installeer je verborgen apps op je Google TV

Televisies Sam Dille 15 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Google TV heeft lang niet alle apps die je in de Play Store kunt downloaden. Met een makkelijk trucje kun je ze toch op jouw televisie installeren.

Op Google TV kun je apps en games gebruiken die gemaakt zijn voor Android TV. Maar als een app niet speciaal voor televisies is gemaakt, zie je die niet in de Play Store op je slimme televisie. Je moet ze dan ergens anders downloaden.

Dat noemen we met een mooi woord ‘sideloaden’. En wij gaan je helemaal uitleggen hoe je dat precies doet. Zo kun je alle apps die je wilt gebruiken op je Google TV installeren.

Download eerst deze app op je Google TV

Voordat we gaan sideloaden, moet je eerst een APK downloaden van de app die je op je Google TV wilt installeren. Dit is veel makkelijker te doen op je Android-telefoon dan op de tv zelf. APK Mirror is een betrouwbare plek om apps te downloaden zonder dat je iets illegaals doet. Ga naar de website, zoek de app die je wilt en download het APK-bestand naar je telefoon.

Nu komt het lastigste deel: de APK van je telefoon naar de tv krijgen. De makkelijkste manier om dit te doen is met een app genaamd ‘Send files to TV’. Installeer deze gratis app zowel op je Google TV als op je Android-smartphone.

Als eerste moet je op de Google TV de ontwikkelaarsmodus activeren, om je APK’s te installeren op je smart-tv. Open dan de Send Files to TV-app op je tv en geef toegang tot de media. Ga daarna naar het hoofdscherm en selecteer ‘Ontvangen’. Open vervolgens de app op je Android-smartphone en kies voor ‘Verzenden’.

Zoek het APK-bestand dat je eerder hebt gedownload en selecteer vervolgens je televisie om het te verzenden. Je kunt dezelfde methode gebruiken om gemakkelijk bestanden, niet alleen apps, van je telefoon naar een Google TV- of Android TV-apparaat te sturen.

Zo installeer je de app op je slimme televisie

Nu je het APK-bestand op je Google TV hebt staan, kunnen we beginnen met sideloaden. Zodra de overdracht van je Android-smartphone is voltooid, selecteer je het bestand. Open het bestand en selecteer ‘Installeren’.

Als de APK klaar is met installeren, kun je ‘Openen’ of ‘Gereed’ kiezen. Dat is alles! Je kunt de app nu gebruiken op jouw slimme televisie.

Chromecast Google met Google TV
Alle diensten beschikbaar (Afbeelding: Google)

Onthoud dat niet alle apps en games goed werken op Google TV. Sommige kunnen helemaal niet werken, terwijl andere lastig te gebruiken zijn met een afstandsbediening. Het is een kwestie van uitproberen en kijken hoe het gaat.

Deze onmisbare tips maken Google TV fantastisch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen