Deze onmisbare tips maken Google TV fantastisch

Apps Sam Dille 25 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Google TV bestaat al bijna tien jaar. In die tijd hebben een hoop nieuwe functies hun intrede gedaan. Wij praten je daarom even bij.

Google TV is nauw verbonden met het Android-ecosysteem, waardoor de televisie makkelijk kan samenwerken met je smartphone. De slimme televisie heeft ook een uitgebreide focus op zoeken en ondersteuning voor gaming.

Wij frissen je geheugen op met een aantal toffe tips en trucjes die je met je Google TV kunt doen. Zo wordt je kijkervaring n贸g beter.

Word de koning van Google TV dankzij deze tips

Hier vind je de beste tips voor Google TV. Mocht je nog meer willen weten, dan kun je terecht op de helppagina van Google. Hier vind je ook veelgestelde vragen en tips over andere functionaliteiten van Google.

#1 Verander je smartphone in een Google TV-afstandsbediening

Een afstandsbediening raak je makkelijk kwijt. Maar geen zorgen, je kunt een virtuele afstandsbediening op je smartphone gebruiken. Met de Google TV-app kun je een virtuele afstandsbediening maken die zelfs handiger is in gebruik. Het leuke is dat je ook toegang hebt tot Google Assistant op je tv, waarmee je bijvoorbeeld apps kunt starten op je iPhone.

Het enige wat je hoeft te doen is de Google TV-app downloaden op je telefoon. Dit kun je doe je door naar de App Store of Google Play te gaan en de app te zoeken. Zodra je die hebt gedownload en geopend, zorg ervoor dat je bent ingelogd met hetzelfde Google-account als waarmee je jouw televisie hebt gekoppeld. Open de Google TV-app en tik op het pictogram van de afstandsbediening onderaan het scherm.

#2 Installeer apps rechtstreeks van je smartphone

Android-smartphones en Google TV werken naadloos met elkaar samen. Dat maakt het extra makkelijk om apps te downloaden op je televisie. Dat kun je namelijk rechtstreeks vanaf je Android-toestel regelen.

Chromecast Google met Google TV
Alle diensten beschikbaar (Afbeelding: Google)

Open de Google Play Store op je Android-telefoon en zoek naar de app die je wilt installeren op je televisie. Wanneer je de app hebt gevonden, tik je naast de knop 鈥業nstalleren鈥 op het pijltje naar beneden. Hier kies je de naam van je Google TV. Nu wordt de app automatisch gedownload en ge茂nstalleerd op je slimme televisie.

#3 Stel een Google Watchlist in

Je kent vast wel het gevoel dat je een serie of film wilt zien, maar je weet de naam opeens niet meer. Dat is precies wat je kunt voorkomen door een kijklijst in te stellen. Op die manier heb je alle films en series die je wilt zien makkelijk bij de hand.

Zoek op je smartphone naar een film die je wilt kijken. Scroll naar beneden en druk op de knop 鈥榃il bekijken鈥. Nu is de film opgeslagen in je kijklijst. Je vindt de lijst in de categorie 鈥楤ibliotheek鈥 van je Google TV of op het tabblad 鈥楯ouw spullen鈥 in de app op je smartphone.

#4 Maak Google TV-profielen voor iedereen in huis

Als je op Google TV 茅茅n account gebruikt, loop je de kans dat mensen met je aanbevelingen knoeien. Om dat te voorkomen kun je voor ieder gezinslid een eigen profiel instellen. Klik op het profielpictogram en kies voor 鈥楢ccount toevoegen鈥. Hier heb je de keuze uit een regulier profiel of een kinderprofiel. Maak een keuze en log in met je Google-account.

Watchlist op Google TV
(Afbeelding: Android Police)

#5 Schakel HDMI-CEC in

HDMI-CEC staat voor HDMI Consumer Electronics Control. Het is een technologie die ervoor zorgt dat verschillende apparaten die via HDMI zijn verbonden, met elkaar kunnen communiceren. Met HDMI-CEC kun je 茅茅n afstandsbediening gebruiken om meerdere apparaten te bedienen, zoals je tv, Chromecast en andere HDMI-apparaten.

Open de instellingen en ga naar 鈥楤eeldscherm en geluid鈥. Klik op HDMI-CEC en zet de schakelaar aan.

iPhone en iPad-gebruikers kunnen hun Android TV eindelijk besturen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 馃殌

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen