Mijn iPhone 15 Pro gaat dankzij deze instelling een stuk langer mee

Smartphones Mark Hofman 25 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Wie een iPhone 15 Pro, of ouder, met iOS 17 heeft, zal merken dat de batterij je soms in de steek kan laten. Gelukkig is er een instelling die daar, voor een groot deel, korte metten mee maakt.

De iPhone 15 Pro zit inmiddels vier maanden in mijn binnenzak, en ik heb hem van top tot teen kunnen uitpluizen. Daarin heb ik een aantal handige tips, trucs en verborgen functies gevonden die ik graag met je wil delen.

In deze serie op onze website leg ik ze stuk voor stuk aan je uit om ervoor te zorgen dat jij zoveel mogelijk uit je nieuwe Apple-smartphone kunt halen. In dit artikel: een handige manier om de batterij langer mee te laten gaan.

iPhone 15 Pro-instelling verbetert de accuduur

Er zijn verschillende manieren om de accuduur, die bij de iPhone 15 Pro nog wel eens tegen kan vallen, te verlengen. Een tijdje geleden hadden we het over het uitschakelen van ProMotion, maar daarmee zaten we er een beetje naast.

Gelukkig is er met het Always On-scherm, in het Nederlands Altijd aan genoemd, wel echt iets te doen. Om echt batterij te besparen, kun je deze functie het beste uitschakelen. Volledig.

Al begrijp ik persoonlijk ook wel dat het een beetje zonde is om een bepaalde functie niet te gebruiken als je dat wel zou willen. Wat dat betreft is er een middenweg in de vorm van de achtergrond.

Door de achtergrond van het Always On-scherm uit te schakelen, kun je nog steeds gebruikmaken van de functie, maar bespaar je wel aardig wat batterij.

Om dat voor elkaar te krijgen, moet je het volgende doen:

  1. Ga naar Instellingen
  2. Kies Beeldscherm en helderheid
  3. Kies voor Altijd aan
  4. Schakel Toon achtergrond uit

Alle tips, trucs en verborgen functies

De iPhone 15 Pro heeft na vier maanden bijna geen geheimen meer voor me. Ik heb de meest recente smartphone van Apple volledig onderzocht en een waslijst aan handige tips, trucs en verborgen functies gevonden.

In deze aparte serie leg ik ze stuk voor stuk uit op onze website, maar als je alle tips achter elkaar wilt zien, zou ik je graag willen doorverwijzen naar onderstaande video:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen