Waarom Google Vertalen er opeens zo anders uitziet op je iPhone

Apps Chad Grijphart 21 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Google Vertalen heeft een herontwerp gekregen op de iPhone, waarbij de gebruikerservaring is verbeterd. De update, die is uitgebracht op 18 maart 2023, zorgt voor een gestroomlijndere interface met nieuwe functionaliteiten.

Een van de nieuwe functies is de mogelijkheid om talen te downloaden voor offline gebruik. Dit is handig voor gebruikers die vaak reizen naar gebieden zonder internetverbinding. Het downloaden van talen kan ook helpen bij het besparen van datakosten.

Google Vertalen krijgt gestroomlijnde interface en nieuwe functies

Een andere nieuwe functie is de integratie van een camerafunctie. Met deze functie kunnen gebruikers de camera van hun iPhone gebruiken om tekst te vertalen in real-time. Dit werkt niet alleen voor losse woorden, maar ook voor volledige zinnen en zelfs complete documenten.

De interface van de app is ook verbeterd. Het startscherm is aangepast, waardoor het gemakkelijker is om snel de gewenste taal te vinden en te selecteren. De interface heeft ook een modernere uitstraling gekregen, die meer in lijn is met de nieuwste iOS-designprincipes.

De nieuwe functies en interface zijn ontworpen om het gebruiksgemak van Google Translate op de iPhone te verbeteren. Gebruikers zullen merken dat de app nu sneller en gemakkelijker te gebruiken is dan voorheen.

De populariteit van Google Vertalen

Google Vertalen is een van de populairste vertaal-apps ter wereld en wordt dagelijks door miljoenen mensen gebruikt. De app is beschikbaar op verschillende platforms, waaronder Android en iOS.

Waarom Google Vertalen er opeens zo anders uitziet op je iPhone
Herontwerp (Afbeelding: 9to5Google)

Google Vertalen werd oorspronkelijk gelanceerd in 2006 als een gratis online vertaaldienst. In de loop der jaren heeft de app tal van updates gekregen en is deze steeds beter geworden in het vertalen van verschillende talen. Vandaag de dag kan Google Vertalen meer dan 100 talen vertalen.

Toekomstige updates

Het is nog onduidelijk of de nieuwe functies en interface van Google Vertalen ook beschikbaar zullen zijn op andere platforms, zoals Android. Google heeft nog geen officiële verklaring gegeven over toekomstige updates van de app.

Wel is bekend dat Google constant bezig is met het verbeteren van de app en het toevoegen van nieuwe functies. Gebruikers kunnen dus in de toekomst nog meer updates en verbeteringen verwachten.

5 machtige iPhone-apps die we echt eens op Android willen zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen