Dunke van Boekel
Dunke van Boekel Tech 21 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

YouTuber tovert iconische Nintendo 3DS om tot reusachtige console

De Nintendo 3DS wordt al een aantal jaren niet meer geproduceerd, maar dat maakt de fans niets uit. De geliefde handheld is nu groter dan ooit tevoren nagebouwd door de YouTuber BigRig Creates.

De niet-meer-zo handheld bevat alle functies die je van de Nintendo 3DS verwacht, zoals de microfoon, camera’s, apart touchscreen en zelfs motion controls. En natuurlijk mogen we de 3D-functionaliteit niet vergeten.

Hoe fixt de YouTuber de gigantische Nintendo 3DS?

Voor een Nintendo 3DS heb je twee verschillende schermen nodig met speciale functies. Voor het bovenste scherm met een 3D-display heeft BigRig Creates een 3D-tv gebruikt. Om het onderste touchscreen te realiseren heeft hij iets opmerkelijks uit de kast getrokken: een touchscreen van McDonald’s, waar je normaal je bestellingen op doorgeeft.

Om de 3DS te bedienen kun je de knoppen gebruiken die erop zitten (want ja, die werken gewoon). Dit is echter niet bepaald praktisch, daarom heeft BigRig een app op de Steam Deck zo ingesteld dat hij daarmee de Nintendo-handheld kan bedienen, inclusief het touchscreen.

Om games te kunnen spelen op het apparaat maakt BigRig gebruik van de Citra 3DS-emulator. Uiteindelijk heeft hij laten zien hoe Super Smash Bros for 3DS, Animal Crossing: New Leaf en Pokémon X draaien op dit gigantische apparaat.

Officieel ten einde, dus dan maar dit

Het is natuurlijk logisch dat het na verloop van tijd klaar is voor consoles. Dat Nintendo de stekker uit de 3DS heeft getrokken is dus begrijpelijk, maar het is ook tof om te zien hoe YouTubers zoals BigRig Creates bezig blijven met de apparaten.

De Nintendo Switch blijft nog wel even operationeel, maar zal uiteindelijk, net als de 3DS, niet meer geproduceerd worden. Gelukkig is Nintendo vrijwel zeker bezig met een nieuwe console. Hoewel de details daarover nog schaars zijn, weten we al wel een paar interessante dingen die je hier kunt lezen.

Opvolger Nintendo Switch blijkt nachtmerrie voor oudere games

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!