Pas op! Google kan je YouTube Premium-account opeens verwijderen

Apps Mark Hofman 21 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Wie een YouTube Premium-abonnement wil aanschaffen, betaalt daar in Nederland 11,99 euro per maand voor. Met de nodige tools kan je het voor minder krijgen, maar daar is Google niet zo'n fan van.

Google lijkt klaar te zijn met YouTube Premium-abonnees die hun abonnement voor minder geld binnenhaalden. Op Reddit duiken er verschillende berichten van gebruikers van wie het abonnement door het Amerikaanse bedrijf is opgezegd.

De klantenservice van Google meldt dat dit te maken heeft met VPN-gebruik om op die manier goedkopere abonnementen af te sluiten. Tenminste, dat is wat in een van de reacties te lezen is.

YouTube Premium via VPN?

Google biedt in Nederland een YouTube Premium-abonnement aan voor 11,99 euro. Daarmee verdwijnen advertenties voor video’s en krijg je meer voordelen als offline downloads en afspelen op de achtergrond. Werkt goed, maar het prijskaartje is aan de hoge kant.

Hetzelfde bedrijf biedt dit abonnement bijvoorbeeld in landen als Argentinië aan voor 829 Argentijnse Pesos. Omgerekend is dat een bedrag van 0,90 euro per maand, wat je dus 11,09 euro per maand bespaart. Een belachelijk verschil waar Youtube-gebruikers wereldwijd het niet mee eens zijn.

Daarom wordt er in veel gevallen een VPN ingeschakeld, Argentinië als locatie gekozen en een abonnement op YouTube Premium afgesloten. Maar zodra het account alleen bij het afsluiten van het abonnement in Argentinië gesignaleerd wordt en daarna op dezelfde plek elders blijft, lijkt Google dus te constateren dat er iets niet pluis is.

Zoals we begrijpen van gebruikers is het voor het Amerikaanse bedrijf reden genoeg om de accounts op te schorten.

De abonnementen van YouTube Premium

YouTube vecht als een malle tegen adblockers, waardoor het afsluiten van een Premium-abonnement aantrekkelijker wordt. Maar zodra je dit in Nederland wil doen, welke abonnementen zijn er dan en wat krijg je er allemaal bij?

Een kort overzicht:

Type AbonnementPrijs per maandVoordelen
YouTube Premium | Individueel11,99 euroGeen ads, offline downloaden en meer
YouTube Premium | Student6,99 euroIndividueel met korting
YouTube Premium | Familie17,99 euroIndividueel voor zes personen in hetzelfde huishouden

Iedereen die ingeschreven staat in het hogere onderwijs komt in aanmerking voor de studentenkorting en kan daar vervolgens maximaal vier jaar gebruik van maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen