Samsung gooit het roer om en gaat met Galaxy Buds 3 de AirPods achterna

Audio Mark Hofman 21 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Dat de Samsung Galaxy Buds 3 op de AirPods Pro van Apple zouden lijken werd al gezegd, maar nu de eerste beelden lekken is de vergelijking niet meer te ontkennen.

Samsung brengt later dit jaar de Galaxy Buds 3 op de markt. De derde generatie van de oordopjes ondergaat een gedaanteverandering en krijgt meer dan alleen de dopjes zelf. Net als bij de AirPods het geval is, krijgen de nieuwe oordopjes ook steeltjes.

De vergelijking stopt daar overigens niet. Zuid-Koreaanse retailer Coupang deelt de eerste beelden van de oordopjes, die volgens geruchten al heel erg op de AirPods zouden lijken. De beelden tonen aan dat dit zeker het geval is, maar dat Samsung wel zijn eigen pad bewandelt.

Samsung Galaxy Buds 3 vs Apple AirPods Pro

De Samsung Galaxy Buds waren geen concurrent voor de AirPods Pro van Apple. Waar je de witte oordoppen uit Cupertino overal in de oren zag hangen, zijn we in de afgelopen twee jaar bijzonder weinig mensen tegengekomen met de steelloze boontjes in de luistergaten.

Het nieuwe ontwerp van de Samsung Galaxy Buds 3 kan daar overigens wel verandering in brengen. De overeenkomsten met de AirPods Pro zijn duidelijk aanwezig, maar Samsung doet gelukkig wel zijn eigen ding. Zo zijn de oordopjes metallic-gekleurd en zijn vooral de hoeken iets anders afgewerkt.

Wanneer Samsung de derde-generatie oordopjes op de markt brengt is niet bekend, dus het is ook lastig om te bepalen of de Buds 3 het tegen de AirPods Pro op kunnen nemen. Normaal gesproken organiseert Samsung een Unpacked-evenement in de zomer, wat betekent dat we dus niet heel lang hoeven te wachten voor we ze te zien krijgen.

Je kan al jaren mensen afluisteren met je AirPods en iPhone
(Afbeelding: Mark Hofman/WANT)

Wat heeft Samsung nog meer in petto?

Tijdens datzelfde Unpacked-evenement kunnen we ook de nieuwe opvouwbare Samsung-smartphones verwachten. Hoogstwaarschijnlijk zijn het de Galaxy Z Flip 6 en de Galaxy Z Fold 6 die de show stelen.

In de afgelopen maanden zijn we verschillende geruchten tegengekomen rondom de toestellen en werd er ook gesproken over een goedkoop model en een Ultra-model.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen