Potentiële topgame Gotham Knights wordt flink uitgesteld

Games Jelle van Es 22 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Voordat een game in de winkel ligt, gaat er vaak een heel traject aan te pas. Gotham Knights lijkt daarbij de zeer traditionele route te gaan volgen die veel games al hebben gemaakt.

Gotham Knights werd op een grote manier aangekondigd tijdens DC FanDome-evenement. Vervolgens werd het redelijk stil rondom de game. En het eerste nieuws wat je dan hoort, is er één die je eigenlijk wel zag aankomen: uitstel. Dat is min of meer standaard geworden voor alle grote games.

Gotham Knights komt later

De makers van Gotham Knights maakte het nieuws via Twitter bekend. Daarbij kreeg je de standaard boodschap voorgeschoteld. Men wil de game beter maken dan dat hij nu is en daarvoor is meer tijd nodig. Daardoor komt de game later. Een echte releasedatum voor de game was er overigens nog niet, maar men had wel het plan om de game in 2021 uit te brengen. Daar kan nu een streep doorheen, aangezien de game pas ergens volgend jaar gaat verschijnen. En daarmee volgt de game het voorbeeld van heel wat andere titels die al zijn uitgesteld naar eind dit jaar of zelfs naar 2022.

Gotham Knights is een game die het anders zou gaan doen dan de Batman-games. Want in het verhaal is Batman er niet meer. Het is aan helden als Robin, Batgirl, Nightwing en Red Hood om het op te nemen tegen het kwaad. De game is in je eentje te spelen, maar lijkt beter tot zijn recht te komen wanneer je het samen met een vriend of vriendin in een coöperatieve stand te spelen. Samen Mr. Freeze in elkaar slaan geeft wat dat betreft net wat meer voldoening.

RPG-elementen

Daarnaast leer je tijdens het avontuur in Gotham Knights nieuwe vaardigheden en word je sterker. Dat zijn dus interessante RPG-elementen die je er in terug vindt. Ook krijg je te maken met vijanden die steeds sterker worden. De game is op dit moment in ontwikkeling voor de pc, PlayStation 4 en 5 en de Xbox One en Xbox Series X. Aangezien de game nu een jaar later komt, is het de vraag of hij nog voor de ‘oude’ platformen verschijnt.

Batman is dood in de nieuwe game Gotham Knights

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen