Jelle van Es
Jelle van Es Games 22 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Spider-Man in Marvel’s Avengers? Voorlopig nog even niet…

Marvel’s Avengers heeft een redelijk drukke week achter zich met de release van Operation Hawkeye, waarvoor wij met de voice-actor spraken, de upgrade naar de next-gen versie en de aankondiging van de volgende uitbreiding in de vorm van Black Panther: War for Wakanda.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar wel iets anders dan dat we in eerste instantie hadden verwacht. Want in een eerder stadium werd aangekondigd dat ook Spider-Man zijn opwachting zou gaan maken in Marvel’s Avengers. Maar dan alleen op de PlayStation-platformen. Maar voorlopig hoef je daar nog niet op te rekenen.

Spider-Man nog lang niet in Marvel’s Avengers

In een interview met IGN liet Scot Amos, die aan het hoofd staat van ontwikkelaar Crystal Dynamics, weten dat men eerst met de Black Panther update komt. Volgens hem wordt er nog altijd gewerkt aan Spider-Man in Marvel’s Avengers, maar dat die content echt wat later komt. Eerst wordt de focus gelegd op de Black Panther: War for Wakanda-uitbreiding. En deze heeft nog geen eens een vaste datum. Voor die game wordt gesproken dat hij later dit jaar komt. De kans is groot dat dat pas na de zomer gaat zijn, aangezien er nog niet veel bekend over is. Het duurde immers ook een paar maanden voordat we daadwerkelijk met de Hawkeye-content los konden gaan.

Spider-Man in Marvel's Avengers
Spider-Man in Marvel’s Avengers (Afbeelding: Square Enix)

De aankomende update bestaat uit de Tachyon Anomaly update. Tijdens dit evenement zul je vaker Tachyon Rift Missions voorgeschoteld krijgen. Deze worden geschaald naar jouw level en geven je nieuwe uitdagingen. Daarna is het tijd voor de zogenaamde Cosmic Cube update. Daarbij krijg je te maken met Monica in haar eigen Villain Sector als de Scientist Supreme. Dit nieuwe gevecht moet je heel wat uitdaging geven. In de zomer krijg je tot slot nog Wasteland Patrol, waarbij je op onderzoek uitgaat in het grootste War Zone-gebied tot nu toe, met nieuwe quests en beloningen. En pas daarna ga je dus los met de Black Panther-update, waardoor er voor Spider-Man eigenlijk weinig ruimte meer overblijft in Marvel’s Avengers.

Valse beloftes

En daarmee heb je toch wel een beetje het gevoel van een valse belofte die de maker van Marvel’s Avengers heeft gemaakt. Zeker wanneer je er specifiek voor heb gekozen om de game op het PlayStation-platform te halen om in de toekomst met Spider-Man los te gaan. Want de upgrade naar next-gen is op de Xbox Series X vele malen makkelijker dan wanneer je de upgrade op de PlayStation 5 doorvoert…

Spider-Man komt naar Marvel’s Avengers op de PlayStation 4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!