Zo krijg je de gouden bijl in Animal Crossing: New Horizons

Games Jelle van Es 9 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Het dagelijks leven in Animal Crossing: New Horizons kan best wel pittig zijn. Elke dag graaf je je fossielen op, praat je met de verschillende bewoners op je eiland, verzamel je geld om je schulden af te betalen en hak je wat hout om dingen mee te maken.

Bij dat laatste zul je merken dat je bijl nog al eens het begeeft in Animal Crossing: New Horizons. Net als de andere voorwerpen in de game overigens. Gelukkig is het mogelijk om op een gegeven moment een gouden bijl te maken. Naast het feit dat deze er mooi shiny uitziet, kent hij een ander voordeel: hij gaat enorm lang mee. Niet oneindig, maar wel belachelijk lang. De grote vraag is natuurlijk hoe je die bijl krijgt.

Een gouden bijl in Animal Crossing: New Horizons

Eén van de eerste dingen die je moet weten, is dat je een klompje goud nodig hebt om van een gewone bijl een gouden bijl te maken. Deze krijg je door met je bijl op de grote stenen in de game te rammen. Ze zijn echter behoorlijk zeldzaam. Ik speel de game nu bijna een maand elke dag zo’n dertig minuten tot twee uur en heb er iets van vijftien in mijn inventaris zitten. Als je er dus één tegenkomt: bewaar hem.

Animal Crossing: New Horizons
De gouden bijl in kwestie (Afbeelding: Nintendo)

Vervolgens heb je het recept nodig om de gouden bijl te maken in Animal Crossing: New Horizons. Deze krijg je weer wanneer je honderd bijlen hebt gesloopt. Dat lukt je door ze simpelweg zo veel mogelijk te gebruiken en wanneer er één kapot is gelijk een nieuwe maken. Na honderd stuk verzin je zelf het recept voor de gouden bijl en kun je deze maken zonder bang te zijn dat hij snel kapot gaat.

Wil je meer lezen over Animal Crossing: New Horizons? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen