Gran Turismo 7: iconische race-game bezorgt je nostalgie

Games Jelle van Es 7 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

In vele opzichten lijkt Gran Turismo 7 terug te gaan naar de basis die het ooit zo’n sterke gamereeks maakte. Denk daarbij aan de mogelijkheid om weer ouderwets wagens te kopen en te tunen.

Ook is het zo dat je in Gran Turismo 7 de terugkeer ziet van een aantal klassieke tracks. Circuits die de laatste delen afwezig waren. Met de onthulling van de game zagen we al het heerlijke Trial Mountain, maar dat is niet de enige klassieker die zijn opwachting maakt.

Klassiek circuit keert terug in Gran Turismo 7

Want ook Deep Forest gaat terugkeren in Gran Turismo 7. In de laatste twee games in de reeks was het klassieke circuit afwezig. In een nieuwe video zien we hoe er een rondje wordt gereden over het circuit. Voor een groot gedeelte is het het circuit zoals we het kennen van vroeger. Maar tegelijkertijd zijn er ook een paar kleine veranderingen te vinden. Voordat we daar op ingaan, kun je het beste de gameplayvideo bekijken hieronder.

Goed, voor een groot gedeelte is het circuit in Gran Turismo 7 hetzelfde. Toch zijn er een paar kleine veranderingen te zien. In de vierde bocht, die flauw naar links gaat, heb je een stukje dat met tegels is bestraat. Daar kon je vroeger makkelijk de bocht afsnijden. Maar in de nieuwe versie zie je in die bocht een paar curbs, waardoor je waarschijnlijk alle kanten op stuitert als je afsnijdt. Een ander groot verschil zie je aan het einde van het circuit. Na ongeveer anderhalve minuut in de video op het moment dat je de tunnel uitkomt, rijd je af op een hairpin. Dat was in het origineel gewoon een bocht. Daar tegenover staat dat je vanaf dat punt een paar rustige bochten krijgt, terwijl die in het origineel iets meer bedoeld waren om af te remmen. Dus je krijgt een klassiek circuit, maar dan met een twist.

Vergelijk de circuits

We hebben ook nog een andere video. Deze laat zien hoe het anders is tussen Gran Turismo 7 en deel zes. Het is niet helemaal perfect als je de videos naast elkaar zet, maar geeft je wel een goed idee wat er anders is.

Gran Turismo 7 krijgt een speciale 25th Anniversary Edition

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen