Gran Turismo en andere PlayStation-toppers komen naar het witte doek

Games Jelle van Es 27 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De laatste tijd zien we dat ontwikkelaars en uitgevers druk bezig zijn om games te vertalen naar series en films. Zo werkt PlayStation al met HBO om een The Last of Us-reeks uit te brengen. En nu is bekendgemaakt dat andere topgames, waaronder Gran Turismo, een vertaling krijgen naar een film of een serie.

Gran Turismo als een film of een serie, dat klinkt ietwat gek. Toch heeft PlayStation dat plan. Hoe dat precies vorm gegeven gaat worden, dat is nog niet helemaal duidelijk. Over andere merken is men wel wat concreter.

Gran Turismo en andere PlayStation-merken naar Netflix en meer

Van Gran Turismo is op dit moment nog niet bekend hoe de vertaalslag gemaakt gaat worden. Het kan een film zijn, maar er kan ook voor gekozen worden om een serie te maken rondom de populaire PlayStation-game. Hoe dat gaat werken, dat is echt de grote vraag. Het is namelijk een game die draait om het zo realistisch mogelijk racen in diverse wagens. Wellicht dat Sony er een verhaal aankoppelt van een talentvolle coureur die de kans krijgt om in verschillende races zichzelf te bewijzen.

Van de games buiten Gran Turismo is er iets meer duidelijkheid. Althans, op welke platformen ze gaan uitkomen. De Horizon-reeks gaat een vertaalslag maken naar Netflix, terwijl Amazon een serie krijgt die gebaseerd is op de God of War-reeks. Dat zijn twee games die vooral draaien om verhaal en dus goed gebruikt kunnen worden als serie.

Nog wel even van ons verwijderd

Verwacht overigens niet snel een film of serie te zien op basis van de PlayStation-toppers Gran Turismo, God of War en Horizon. De kans is groot dat we pas eind 2023 er iets van gaan zien en dat is zelfs nog aan de vroege kant. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Slimme PlayStation Plus-gebruikers moeten opeens meer betalen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen