Hoesten en snurken blijft niet onopgemerkt dankzij nieuwe Android-feature

Tech Wesley Akkerman 27 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt erop dat Google momenteel een nieuwe functie test voor Android-smartphones, waarmee de apparaten gesnurk kunnen opmeten. Ook kan je smartphone in de ochtend laten weten of je in de nacht hebt liggen hoesten. Dergelijke technologie zijn we al eerder tegengekomen, in een heel ander product van Google.

Google wil hiervoor waarschijnlijk de Google Health Studies-app gebruiken. Die app is helaas niet beschikbaar in Nederland, maar in de Verenigde Staten wel. Daar nam de website 9to5Google het apk-bestand onder de loep. Een apk-bestand is een Android-installatiebestand, waarmee je dus apps installeert op je smartphone.

Android-telefoon weet of je snurkt

De redactie vond code in de app die verwijzingen, zoals sleep audio collection, bevat naar de aankomende functionaliteit. Google heeft hier zelf dus nog niets over bekendgemaakt, maar lijkt er achter de schermen dus wel aan te werken. Alleen Googlers hebben toegang tot de optie, op moment van schrijven.

Google snurken Android
De slaapdetectiefunctie (Afbeelding: Google)

Het idee achter de slaapdetectie is dat gebruikers toegang krijgen tot informatie over hun slaappatronen. Die informatie krijgt je op basis van waarnemingen en algoritmes. Het systeem kan je vertellen of je ‘s nachts snurkt of hoest en kan tevens meegeven hoe lang je hebt liggen pitten. Of hoe lang je plafonddienst duurde.

Waar zagen we dit eerder?

Google is natuurlijk niet de enige die dit soort functies aanbiedt. Maar wanneer zo’n functionaliteit naar Android als een standaardfunctie komt, dan is dat wel uniek. Het bedrijf heeft er overigens al ervaring mee, omdat de meest recent gelanceerde Google Nest Hub voorzien is van een speciale slaapdetectiefunctie.

Terug in de tijd met Google Maps: nieuwe Street View functie op Android

Die optie houdt je ademhaling in de nacht bij en controleert wat kan storen tijdens het slapen. Denk dan aan zaken als snurken of hoesten. Het lijkt er dus op dat dezelfde opties nu naar je Android-smartphone. Klinkt handig, maar kan natuurlijk ook nóg een reden zijn om je telefoon uit je slaapkamer te weren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

9to5Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen