Grand Theft Auto 5 150 miljoen keer verkocht: zo indrukwekkend is dat

Games Jelle van Es 3 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Grand Theft Auto 5 is een game die oorspronkelijk in 2013 uitkwam op de PlayStation 3 en Xbox 360. Vervolgens kwam de game ook nog naar de PS4 en Xbox One, om uiteindelijk de overstap naar de pc te maken. En in al die jaren is de game enorm populair gebleken.

Uit de nieuwste cijfers die Take Two, het moederbedrijf van Rockstar Games, naar buiten heeft gebracht, blijkt dat Grand Theft Auto 5 inmiddels 150 miljoen keer is verkocht. Nou ja, technisch gezien wordt er shipped gezegd en dus geleverd aan winkels, maar het blijft een bizar aantal.

Grand Theft Auto 5 een ongekend succes

Met die 150 miljoen exemplaren van Grand Theft Auto 5 blijkt dat de serie inmiddels meer dan 350 miljoen exemplaren op de markt heeft gebracht. Dat is dus een indrukwekkend aantal. Zeker als je het vergelijkt met andere games. Er zijn niet altijd zulke duidelijke cijfers als deze, maar over het algemeen wordt aangenomen dat dit de best verkochte games ooit zijn.

1. Minecraft 200.000.000

De laatste keer dat we van Minecraft een getal hebben gehoord wat betreft verkochte exemplaren, was in 2020. Dat is dus alweer een tijdje geleden. Toen stond de teller dus op de 200.000.000. Inmiddels zal dat dus wel een stuk hoger zijn. Het grote voordeel dat Minecraft heeft wat betreft verkochte exemplaren, is dat het enerzijds op zo’n beetje elk platform beschikbaar is en anderzijds redelijk goedkoop is. Dat is dus iets anders dan Grand Theft Auto 5. Die is vaak ook voor twee tientjes te scoren, maar alleen als er een aanbieding is.

Fan van Fallout op Prime Video? Deze games krijgen ook films en series
Minecraft (Afbeelding: Mojang)

2. GTA 5 150.000.000

De tweede plek is dus voor Grand Theft Auto 5, wat tegelijkertijd ook de enige premium-titel in dit lijstje is. De game werd oorspronkelijk voor 60 euro verkocht, waardoor je wel kan bedenken hoeveel geld er mee is verdiend. Daarnaast blijft GTA Online ongekend populair. Via in-game aankopen verdient de ontwikkelaar nog meer geld. Eind dit jaar komt er nog en versie voor de Xbox Series X en de PlayStation 5 voor uit en zal de teller vast nog verder gaan oplopen.

Grand Theft Auto 5
GTA 5 (Afbeelding: Rockstar Games)

3. Tetris (EA) 100.000.000

Tetris was natuurlijk op de originele Game Boy al erg populair. Maar met de komst van de smartphone wist Electronic Arts de licentie te scoren en bracht het de game uit. De game was voor een klein bedrag aan te schaffen en omdat Tetris tijdloos is, werd dat massaal gedaan. Met 100.000.000 verkochte exemplaren is er redelijk wat verdiend, maar lang niet zo veel als dat men met Grand Theft Auto 5 heeft verdiend.

Tetris
Tetris (Afbeelding: Tetris)

4. Wii Sports 82.900.000

Wii Sports is een beetje vreemde titel in dit lijstje. De game was niet zoals bij Grand Theft Auto 5 te koop in de winkel. De game was namelijk gebundeld met de Wii. Omdat die spelcomputer een groot succes was, was deze game dat dus ook. Sterker nog, voor veel consumenten was het deze game die er voor zorgde dat men de spelcomputer kocht. Lekker tennissen met je controller in je hand.

Wii Sports
Wii Sports (Afbeelding: Nintendo)

5. PlayerUnknown’s Battlegrounds 70.000.000

PlayerUnknown’s Battlegroundsis de game die er voor heeft gezorgd dat het Battle Royale-genre groot is geworden. De game is minder populair dan Fortnite, maar heeft wel één groot verschil: waar die laatst genoemde game gratis te spelen is, daar is PlayerUnknown’s Battlegrounds een game waarvoor je vandaag de dag nog altijd drie tientjes neerlegt. Dat is minder dan Grand Theft Auto 5 destijds deed, maar alsnog zwaar indrukwekkend.

PlayerUnknown's Battlegrounds
PlayerUnknown’s Battlegrounds (Afbeelding: PUBG Studios)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen