‘De Samsung Galaxy Watch 4 krijgt een accuduur van zeven dagen’

Gadgets Wesley Akkerman 3 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan krijgt de Samsung Galaxy Watch 4 Classic een accuduur van maar liefst zeven dagen. Naar verluidt verschijnen er vier versies van de smartwatch op de markt. Dus mogelijk kan het zijn dat andere versies afwijkende cijfers tonen aangaande de batterijduur.

Eén van de grootste wijzigingen die Samsung doorvoert is die van het besturingssysteem. Normaliter draaien Samsungs smartwatches op Tizen OS, maar dit keer kiest het bedrijf voor Wear OS van Google. Die smartwatches staan niet bekend om hun hoge accuduur, dus dit gerucht is een positief geluid uit onverwachte hoek.

Samsung Galaxy Watch 4 gaat lekker lang mee

Aan boord zit naar verluidt een accu met een vermogen van 361 mAh. Bronnen melden dat dit vermogen goed is voor zeven dagen gebruik. Helaas is niet duidelijk of dit komt door een speciale low-power modus. Het zou kunnen dat Samsung veranderingen doorvoert die voor een betere accuduur zorgen, maar een low-power modus ligt meer voor de hand.

Zoals je kunt zien is er een sheet met specs gelekt waarop alle specificaties vermeld staan. De Samsung Galaxy Watch 4 Classic verschijnt in de formaten 40 en 44 millimeter, die respectievelijk displays hebben van 1,36 en 1,19 inch. Beide modellen krijgen een resolutie van 450 bij 450 pixels.

Overige specificaties

De Samsung Galaxy Watch 4 Classic krijgt daarnaast een Exynos W920-processor, 1,5 GB aan werkgeheugen, 16 GB aan interne opslagruimte en ratings van 5atm en ip68. Bovendien is er bluetooth 5.0, NFC, WiFi, GPS en LTE aan boord, mits je extra betaalt. Je kunt alle specs in de tweet hierboven rustig bekijken.

OnePlus Watch: aantrekkelijk ontwerp, pijnlijke software

Andere opvallende specificaties zijn nog de sensoren waarmee je je bloeddruk, hartslag en lichaamsvet meet. Samsung lijkt dus all-out te gaan met de aankomende modellen. Uiteraard gaat het hier om gelekte informatie, dus kun je de info voorlopig het beste met een korreltje zout nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen