Formule 1: zo kijk je dit weekend gratis naar Max Verstappen

Films & Series Jeroen Kraak 8 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

De ontknoping van de Formule 1 is dit weekend in Abu Dhabi. Je kunt gratis kijken of Max Verstappen kampioen wordt.

Dit weekend zit heel Nederland op het puntje van de stoel. We zien dan eindelijk of Max Verstappen of toch Lewis Hamilton de wereldtitel gaat veroveren. Om dat live te zien, heb je normaal gesproken een Ziggo of F1TV-abonnement nodig. Ook kon je natuurlijk via het internet op zoek naar een illegalere oplossing. Dit weekend hoeft dat niet, want je kunt gewoon heel makkelijk gratis kijken.

Zo kijk je de Formule 1 dit weekend gratis

Ziggo heeft besloten op haar sportkanaal dit weekend voor iedereen gratis te maken. Je hoeft op je televisie dus alleen op zoek te gaan naar dit kanaal om zo de Formule 1 te kijken. Dit mag je met recht een groots afscheidscadeau van de kabelaar noemen, aangezien dit de voorlopig de laatste Formule 1-race is die het bedrijf uitzendt. De Zweedse streamingdienst heeft voor de aankomende jaren de rechten overgekocht van de hoogste autosportklasse.

“Spannender dan de race komende zondag wordt het niet. Van zo’n unieke sportgebeurtenis moet heel Nederland kunnen meegenieten. Vandaar dat wij besloten hebben het raceweekend voor iedereen beschikbaar te maken. Wat een geweldig seizoen is het tot nu toe geweest en wat kijken we uit naar de beslissing zondag,” vertelt Marcel Beerthuizen, directeur Ziggo Sport op haar website.

Formule 1 Max Verstappen
Max in actie. (Afbeelding: Lars Baron / Pool / AFP)

Viaplay neemt het stokje over

Vanaf volgend jaar zie je de Formule 1 via Viaplay. De Zweedse streamingdienst heeft vandaag haar plannen voor de raceklasse bekendgemaakt. De dienst gaat 13,99 euro per maand kosten. Daarnaast heeft de streamingdienst ook verschillende andere sporten die je Viaplay kunt kijken zoals het PDC Darts de Premier League en de Bundesliga. Ook biedt het bedrijf verschillende series en films aan. In dit artikel lees je er alles over. De Grand Prix van Zandvoort volgend jaar is wel gratis te zien via de NOS.

Overigens is er volgend jaar nog een goedkopere manier om Formule 1 te kijken. Zo kun je ervoor kiezen om een abonnement op F1TV af te sluiten. Deze dienst kost 7,99 euro per maand. Het enige nadeel is dat je de races dan naar je televisie moet streamen, als je niet via een tablet, telefoon of laptop wil kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen