Gratis The Roku Channel moet je Netflix en Disney+ doen vergeten

Films & Series reviews Jeroen Kraak 15 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Bij streamingdiensten denken we massaal aan grote namen als Disney+, Netflix, Amazon Prime Video en HBO Max. Toch zijn er nog veel meer spelers op de markt en enkelen zijn zelfs helemaal gratis. Zo ook The Roku Channel.

The Roku Channel klinkt misschien als een slechte Japanse anime-serie, maar dat is het totaal niet. Het is een zogenaamde FAST-dienst, oftewel een gratis streamingdienst die zijn inkomsten uit reclame haalt. Een ideaal alternatief als je even niet voor Netflix, HBO Max of Disney+ wil betalen.

The Roku Channel als gratis alternatief voor Netflix en Disney+

Roku is internationaal gezien een grote speler op het gebied van televisie, maar is in Nederland nog vrij onbekend. Het bedrijf maakt mediaboxen, wat vergelijkbaar is met een Chromecast, en levert software voor smart tv’s, die je dan weer kunt vergelijken Google TV. Dat is natuurlijk een handige service, maar het bedrijf doet nog veel meer. Het heeft zelfs zijn eigen streamingdienst.

The Roku Channel is een van de vele kanalen die je op een Roku-apparaat kunt vinden. Het biedt als Netflix en Disney+ verschillende series en films aan doordat het deals heeft gesloten met verschillende filmstudio’s. Verwacht niet meteen de nieuwste content, maar er zitten wel een flink aantal bekende titels binnen het aanbod. Daarnaast heb je ook toegang tot flink wat andere (gratis) kanalen met elk hun eigen content.

Zoals gezegd heeft The Roku Channel verschillende gratis series en films. Zo kijk je via de dienst onder andere Reno 911, The Blair Witch Project, Train to Busan en Disney’s Frozen II.

In Nederland beschikbaar?

Helaas is The Roku Channel niet beschikbaar in Nederland. In Europa biedt deze gratis ‘Netflix en Disney+-concurrent’ zijn diensten alleen aan in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Dat betekent overigens niet dat je de dienst niet kunt gebruiken. Via een VPN is het gewoon mogelijk om The Roku Channel te bekijken.

Dat gaat echter niet helemaal zomaar. Om The Roku Channel te kunnen gebruiken, moet je een apparaat hebben die de streamingdienst ondersteunt. Dat zijn een Roku-apparaat, een Amazon Fire TV of een smart tv van Samsung. De apparaten van het merk zijn in Nederland wel gewoon te koop via Amazon.

Pluto TV is het meesterlijke gratis antwoord op Netflix en Ziggo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen