Grid Legends: racen met veel gevoel voor actie

Games Jelle van Es 11 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Als je een beetje een liefhebber bent van racen, dan heb je het in deze periode goed voor elkaar. Eind vorig jaar verscheen het fantastische Forza Horizon en sinds vorige week is het mogelijk om los te gaan met Gran Turismo 7. Tussen al dat geweld zou je bijna vergeten dat je ook nog kunt racen in Grid Legends.

Ik weet in elk geval dat ik het een klein beetje vergeten ben. Althans, ik was te druk met de andere games, waardoor deze review van Grid Legends laat is. Toch wil ik mijn ervaringen alsnog delen. Hoewel de echte raceliefhebber absoluut los moet gaan met Gran Turismo 7, is dit een game die ook zeker interessant is. Zeker wanneer je wat hebt met bijvoorbeeld de Need for Speed-serie. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Grid Legends Review

Racet behoorlijk lekker

Grid Legends is in tegenstelling tot de oudere Grid-games meer een titel die als een arcadegame rijdt. Het heeft dus zeker niet het realisme van een Gran Turismo. Maar dat neemt niet weg dat het gewoon lekker rijdt. Je hebt met de verschillende wagens een goed racegevoel. Sommige wagens zijn iets lastiger te besturen en moet je echt goed remmen voor bochten, de ideale lijn nemen en weer op het gas gaan. Maar over het algemeen vergeeft de game kleine foutjes die een realistische racer je afrekent. Op die manier is het dus net iets meer arcade.

Racen met actie (Afbeelding: Codemasters)

Instapdrempel niet al te hoog in Grid Legends

En als gevolg daarvan kun je stellen dat de ontwikkelaar de instapdrempel voor Grid Legends laag heeft gehouden. Waar mijn kinderen echt worstelden met Gran Turismo 7, die vooral vel menu’s heeft, daar kon ik ze bij deze game de controller geven en gingen ze er op een natuurlijke manier los mee. Als je zelf er mee aan de slag gaat, dan wil ik wel voorstellen om de moeilijkheidsgraad iets hoger te zetten. Want wanneer je in een race het doel hebt om een tiende plek te halen en vervolgens met twee vingers in de neus op een normale moeilijkheidsgraad wint, dan is de spanning ver te zoeken.

Je stapt er makkelijker in (Afbeelding: Codemasters)

Genoeg content

Op het gebied van variatie scoort Grid Legends behoorlijk goed. Naast dat je over de hele wereld racet in verschillende steden, zijn het vooral de diverse wagens die me op een positieve manier opvallen. Je hebt je standaard racewagens, maar ook de Formule 1-achtige open wheel wagens. Je hebt supercars, buggy-achtige wagens en trucks. Kortom, er zit echt veel in en elke race geeft je op die manier weer net een andere soort uitdaging.

Diverse wagens (Afbeelding: Codemasters)

Verhaal kun je vergeten

Wanneer je begint met Grid Legends, dan is het eerste dat je doet waarschijnlijk losgaan met het verhaal va de game. Daarin ben jij een mysterieuze coureur die na heel wat problemen een kans krijgt bij het Seneca-team. Vanuit die positie neem je het op tegen andere coureurs. In verschillende cutscenes wordt geprobeerd die coureurs tot leven te laten komen, maar het is vooral erg clichématig. Wel vond ik het leuk om te zien dat er een rol was weggelegd voor Ncuti Gatwa. Die ken je waarschijnlijk van zijn rol als Eric Afflong in de Netflix-serie Seks Education.

Grid Legends
Deze ken je van Netflix (Afbeelding: Codemasters)

Visueel niet al te sterk

Ik heb Grid Legends gespeeld op de PlayStation 5. Hoewel de game er zeker niet slecht uit ziet, had ik tijdens het spelen wel telkens het gevoel dat er meer in had gezeten. Want als je dan toch voor een game gaat met spektakel, dan mag er op dat gebied ook wel wat meer gedaan worden. Nu heb ik het idee dat de game ietwat beperkt wordt door de versie die ook op de PlayStation 4 beschikbaar is.

Niet de mooiste game (Afbeelding: Codemasters)

Al met al is Grid Legends een alleraardigste game, die qua timing wat ongelukkig uitkomt. Want met Gran Turismo 7 op de PlayStation 4 en 5 heb je een game die gewoon vele malen interessanter is. Deze racegame is echt alleen de moeite waard wanneer het realistische aspect van GT7 iets te veel voor je is. De game is nu beschikbaar en hier te scoren.

Gran Turismo 7: een pareltje voor de echte autoliefhebber

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen