Jelle van Es
Jelle van Es Games 25 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Grote sterren gaan bijzonder The Sims-concert geven (in Sims-taal)

Door de pandemie is het voor artiesten lastig om op een normale manier op te treden. Sommigen zitten daardoor thuis of werken in de studio, terwijl anderen games gebruiken om op te treden. En binnenkort gaat dat in The Sims gebeuren.

Electronic Arts heeft namelijk weten dat ze een serie concerten in The Sims gaat geven. Het gaat om de zogenaamde Sims Sessions, waarbij verschillende grote sterren gaan optreden. Maar er is daarbij wel een twist.

Speciaal concert in The Sims

De twist zit hem in de manier hoe de nummers in The Sims worden gezongen. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de taal die de Sims spreken: Simlish. Dat is zeg maar het gebrabbel wat de personages uitspreken in de game en is soms lastig te volgen. Zeer bijzonder als je daar dan een nummer op moet gaan zingen. Het in-game music festival wordt van 29 juni tot en met 7 juli in De Sims 4 gehouden. De hoofdact wordt verzorgd door de popster Bebe Rexha. Zij zal haar single Sabotage gaan vertolken in het Simlish. Wij zijn benieuwd hoe dat precies gaat klinken.

The Sims
Ga jij als een fan los? (Afbeelding: Electronic Arts)

Naast Bebe Rexha zullen ook Glass Animals en Joy Oladokun optreden in The Sims. Het lijkt er op dat zij gelden als een voorprogramma en zij zullen hun werk waarschijnlijk wel gewoon in het Engels gaan vertolken. Naast deze elementen zijn er ook nog andere dingen die je kunt doen tijdens het festival. Zo kun je op avontuur gaan in de Festival Space, kun je nieuwe outfits maken en is het mogelijk om digitale merchandise kopen van de acts die gaan optreden.

Geschiedenis herhaalt zich

Het is niet voor het eerst dat er artiesten zijn die hun werk vertolken naar het Simlish in The Sims. Eerder deden artiesten als Katy Perry en Carly Rae Jepsen dat al. Ook zijn er dus al artiesten die in games hebben opgetreden. Het grootste succes was zonder twijfel Travis Scott. Hij wist in Fortnite miljoenen mensen naar zijn digitale concert te trekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!